Oppskrift på Blåbærpannekaker med grovt mel
6

Blåbærpannekaker med grovt mel

(19)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelagde pannekaker er alltid populært. Denne oppskriften er med blåbær og grovt mel. Den er enkel å lage, og passer hele familien.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Pannekaker

50 gramTINE Meierismør
1 ½ desilitersammalt hvete, fin
1 ½ desiliterhvetemel
2 teskjebakepulver
2 teskjesukker
½ teskjesalt
2 desiliteregg
2 ½ desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller annen melk
150 gramblåbær (ferske eller frosne)
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking

Forslag til servering

300 gramKesam® Vanilje (1 beger)
100 gramblåbær
10 spiseskjelønnesirup

Slik gjør du det

    Pannekaker

  1. Smelt smør. Bland sammen mel, bakepulver, sukker og salt i en stor bolle. Bland i egg, melk, blåbær og det smeltede smøret.
  2. Visp til du får en klumpefri røre. La røren hvile slik at melet sveller, ca. 20 minutter.
  3. Varm stekepannen og ha i litt smør. Stek på middels varme på begge sider til pannekakene har fått en fin farge. Dryss eventuelt litt blåbær over røren i stekepannen. Røren holder til 8 - 10 pannekaker.
  4. Forslag til servering

  5. Server med vaniljekesam og gjerne litt ekstra blåbær. Lønnesirup er også godt til.

    Tips:

    Lønnesirup får du i de fleste velassorterte matbutikker.

Tips:

Dryss gjerne litt blåbær over røren i stekepannen, så blir pannekakene dekorative og ekstra gode. En porsjon gir 8 - 10 pannekaker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften