Oppskrift på Valnøttkake med frisk bærfromasj

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Valnøttkake med frisk bærfromasj

Herlig bløtkake med valnøttbunn og jordbærfromasj. Passer perfekt til 17. mai eller en annen stor dag. Kaken gir 12 stykker.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Springform, 24 cm
TIPS!: I bærfromasjen kan du erstatte vaniljekesam med naturell kesam eller kremost.

Slik gjør du

  1. Du trenger en rund kakeform ca. 24 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 175 °C.

  2. Skill egg og visp stiv marengs av eggehvitene og halvparten av sukkeret. Visp eggedosis av eggeplommer og resten av sukkeret. Bland forsiktig eggedosis og de stive eggehvitene.

  3. Sikt i hvetemel blandet med bakepulver.

  4. Rør inn nøttene. Hell røren i godt smurt form og stek bunnen i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist og del i tre lag. Dynk bunnene med konjakk eller juice.

Bærfromasj

  1. Kjør bær, kesam, konjakk og sitronskall i foodprocessor. Smak til med sukker.

  2. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinene i 2 ss kokende varmt vann. Hell smeltet gelatin i bærkremen og la foodprocessoren gå til alt er blandet.

  3. Legg en bunn på egnet fat og sett kakeringen rundt. Fordel en tredjedel av bærkremen på bunnen og legg bunn nummer 2 oppå. Fordel over en tredjedel av kremen over og legg på siste kakelag med resten av bærkremen på. Sett kaken kaldt til den skal pyntes før servering.

  4. Ta av kakeringen. Smør vispet krem rundt hele kaken. Klem på pistasjenøtter langs siden. Sprøyt kremtopper på toppen og legg på hele bær. La kaken stå kjølig til den skal serveres.