Oppskrift på Valnøtt- og Ritzkake
2

Valnøtt- og Ritzkake

(139)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En nydelig kake med bunn av valnøtter og Ritzkjeks. Luftig krem og herlig frukt med dryss av hvit og mørk sjokolade på toppen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Springform, 24 cm

Ingredienser

Bunn:

6 stkeggehviter
2 ½ desilitersukker
100 gramvalnøtter
30 stkRitzkjeks

Fyll:

3 desiliterTINE Kremfløte

På toppen:

20 stkjordbær
20 stkbjørnebær
10 stkphysalis
½ desiliterrevet mørk sjokolade
½ desiliterrevet mørk sjokolade

Slik gjør du det

  1. Du trenger en rund form, 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Visp eggehviter stive og tilsett sukker litt etter litt. Knus nøtter og kjeks i en food processor til det er finsmuldret. Bland forsiktig nøtteblandingen i marengsen og ha den i en smurt form.
  3. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 30 minutter og avkjøl på rist.
  4. Visp fløten til krem og smak den til med litt sukker og vaniljesukker.
  5. Fordel kremen over den avkjølte kaken. Pynt med bær og frukt. Strø over revet sjokolade.

Tips:

Det passer med alt av frukt og bær på denne kaken. Velg blant dine favoritter og hva sesongen byr på.

Kommentarer

Produkter i oppskriften