Oppskrift på Valnøtt- og Ritzkake

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Valnøtt- og Ritzkake

En nydelig kake med bunn av valnøtter og Ritzkjeks. Luftig krem og herlig frukt med dryss av hvit og mørk sjokolade på toppen.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Springform, 24 cm
TIPS!: Det passer med alt av frukt og bær på denne kaken. Velg blant dine favoritter og hva sesongen byr på.

Slik gjør du

  1. Du trenger en rund form, 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Visp eggehviter stive og tilsett sukker litt etter litt. Knus nøtter og kjeks i en food processor til det er finsmuldret.
    Bland forsiktig nøtteblandingen i marengsen og ha den i en smurt form.

  3. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 30 minutter og avkjøl på rist.

  4. Visp fløten til krem og smak den til med litt sukker og vaniljesukker.

  5. Fordel kremen over den avkjølte kaken. Pynt med bær og frukt. Strø over revet sjokolade.