Oppskrift på Tiramisu - Italias nasjonaldessert

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Tiramisu - Italias nasjonaldessert

Tiramisú er en kremete dessertkake som regnes som Italias nasjonaldessert. I dessertens hjemland bruker man Savoiardikjeks, også kalt ladyfingers og mascarpone i kremen. I vår variant kan du bruke vanlig sukkerbunn og vår egen TINE Kremost blandet med vaniljekesam. Buon Appetito!

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Tiramisuen blir aller best hvis du lar den stå og trekke kjølig i minst 4 timer før servering - og kan med fordel lages dagen før.

Slik gjør du

  1. Vispe eggeplommer og sukker hvitt. Rør i kremost og kesam, litt av gangen slik at det blir en jevn masse.

    Hvis du ønsker det, kan du bytte ut vaniljekesam med nypisket krem basert på 3 dl TINE Kremfløte (til 4 pers).

  2. I en annen bolle blander du sterk kaffe med konjakk, Marsala (portvin/sherrylignende vin) eller likør.

  3. Ta fram en dyp form. Skjær til sukkerbrødbunnen slik at den blir firkantet. Dynk nederste laget med noe av kaffe/konjakkblandingen.

    Hvis du bruker ladyfingerkjeks, dypper du kjapt hver enkelt kjeks i den våte blandingen og legger dem i formen.

  4. Fordel ca. 1/3 av egg/osteblandingen oppå. Legg på nytt lag med kakebunn eller fingerkjeks dynk med kaffeblanding, nytt lag med egg/osteblanding, gjenta med kake/kjeks og egg/osteblanding på toppen.

  5. Skjær tiramisù i serveringesstykker og sikt over litt kakaopulver eller riv over sjokolade rett før servering.