Tiramisu - Italias nasjonaldessert

Tiramisu med Kesam®

25
110
Middels40 min
Tiramisú er en kremete dessertkake som regnes som Italias nasjonaldessert. 

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    eggeplommer
  • 4 ss
    sukker
  • 375 g
  • 3 dl
    Kesam® Vanilje eller Naturell
  • 2 ss
    cognac , marsala eller likør f eks Amaretto
  • 1 dl
    sterk espresso
  • 200 g
    savoiardikjeks (ladyfingers)

På toppen

  • 2 ss
    kakao som siktes fint over

Slik gjør du det

  1. 1

    Vispe eggeplommer og sukker hvitt. Rør i kremost og Kesam, litt av gangen slik at det blir en jevn masse.

    Tips

    Hvis du ønsker det, kan du bytte ut vaniljekesam med nypisket krem basert på 3 dl TINE Kremfløte (til 4 pers). I dessertens hjemland bruker man mascarpone i kremen.

  2. 2

    Bland sterk kaffe med konjakk, Marsala (portvin/sherrylignende vin) eller likør i en annen bolle.

  3. 3

    Ta fram en dyp form (ca. 15x25 cm). Hvis du bruker ladyfingerkjeks, dypper du kjapt hver enkelt kjeks i kaffeblandingen og legger dem i formen.

    Tips

    I stedet for fingerkjeks kan du lage tiramisu med sukkerbrød. Skjær da til sukkerbrødbunnen slik at den blir firkantet. Dynk nederste laget med noe av kaffe/konjakkblandingen. 

  4. 4

    Fordel ca. 1/3 av egg/osteblandingen oppå. Legg på nytt lag med kakebunn eller fingerkjeks, dynk med kaffeblanding, nytt lag med egg/osteblanding, gjenta med kake/kjeks og egg/osteblanding på toppen.

  5. 5

    Skjær tiramisù i serveringsstykker og sikt over litt kakaopulver eller riv over sjokolade rett før servering.

Tips

Tiramisuen blir aller best hvis du lar den stå og trekke kjølig i minst 4 timer før servering - og kan med fordel lages dagen før.

Del denne oppskriften: