Tiramisu - Italias nasjonaldessert

(57)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Tiramisú er en kremete dessertkake som regnes som Italias nasjonaldessert. I dessertens hjemland bruker man Savoiardikjeks, også kalt ladyfingers og mascarpone i kremen. I vår variant kan du bruke vanlig sukkerbunn og vår egen TINE Kremost blandet med vaniljekesam. Buon Appetito!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkeggeplommer
2 spiseskjesukker
200 gramTINE Kremgo’® Naturell
1 desiliterKesam® Vanilje eller Naturell
2 spiseskjecognac, marsala eller likør f eks Amaretto
5 spiseskjeespresso av pulverpose
1 pakkesavoiardikjeks (ladyfingers)

eller

1 stkferdig sukkerbrødbunn gjerne i tre lag

Dryss

2 spiseskjekakao som siktes fint over

eller

40 gramrevet sjokolade

Slik gjør du det

  1. Vispe eggeplommer og sukker hvitt. Rør i kremost og kesam, litt av gangen slik at det blir en jevn masse.

    Tips:

    Hvis du ønsker det, kan du bytte ut vaniljekesam med nypisket krem basert på 3 dl TINE Kremfløte (til 4 pers).

  2. I en annen bolle blander du sterk kaffe med konjakk, Marsala (portvin/sherrylignende vin) eller likør.
  3. Ta fram en dyp form. Skjær til sukkerbrødbunnen slik at den blir firkantet. Dynk nederste laget med noe av kaffe/konjakkblandingen.

    Tips:

    Hvis du bruker ladyfingerkjeks, dypper du kjapt hver enkelt kjeks i den våte blandingen og legger dem i formen.

  4. Fordel ca. 1/3 av egg/osteblandingen oppå. Legg på nytt lag med kakebunn eller fingerkjeks dynk med kaffeblanding, nytt lag med egg/osteblanding, gjenta med kake/kjeks og egg/osteblanding på toppen.
  5. Skjær tiramisù i serveringesstykker og sikt over litt kakaopulver eller riv over sjokolade rett før servering.

Tips:

Tiramisuen blir aller best hvis du lar den stå og trekke kjølig i minst 4 timer før servering - og kan med fordel lages dagen før.

Kommentarer

Produkter i oppskriften