Oppskrift på Sommerdrøm
0

Minipavlova - sommerdrøm

(21)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lekre, sprø marengs fylt til randen med fløyelsmyk vaniljekrem og tippet med marinerte jordbær. Oppskriften holder til 15-20 små marengs (mini-pavlova) eller 2 store marengs. La deg friste i sommer!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Marengs

6 stkeggehviter
2 teskjehvitvinseddik
4 desilitersukker
1 teskjemaizena

Fyll

2 desiliterTINE Kremfløte
3 desiliterPiano Vaniljekrem

Pynt

300 gramjordbær
2 spiseskjemelis
1 stklime

Slik gjør du det

    Marengs

  1. Skill eggene og visp eggehvitene stive i en ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker og maisennamel og tilsett dette litt etter litt i de stivpiskede mens du fortsatt visper.
  2. Når massen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på stekeplate dekket med bakepapir. Form små reder med en fordypning i midten.
  3. Stek midt i ovnen ved 150 °C i ca 30 minutter og avkjøl på rist.
  4. Fyll

  5. Finhakk jordbærene og vend dem i melis, saft og revet skall fra lime. Visp kremfløten og vend den forsiktig inn i vaniljekremen.
  6. Fyll kremen i marengsen like før servering.
  7. Pynt

  8. Pynt med jordbær og litt av marinaden. Server desserten straks, ikke la den stå for lenge, da vil marengsen bli seig og våt.

Tips:

Marengsene holder seg lenge om de oppbevares tørt. Har du alltid kremfløte i kjøleskapet eller vaniljekrem tilgjengelig, kan du fort servere en fantastisk dessertkake om uventede gjester dukker opp.

Kommentarer

Produkter i oppskriften