Oppskrift på Sommerdrøm, foto: Anders Martinsen kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Minipavlova - sommerdrøm

Lekre, sprø marengs fylt til randen med fløyelsmyk vaniljekrem og tippet med marinerte jordbær. Oppskriften holder til 15-20 små marengs (mini-pavlova) eller 2 store marengs. La deg friste i sommer!

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Marengsene holder seg lenge om de oppbevares tørt. Har du alltid kremfløte i kjøleskapet eller vaniljekrem tilgjengelig, kan du fort servere en fantastisk dessertkake om uventede gjester dukker opp.

Slik gjør du

Marengs

  1. Skill eggene og visp eggehvitene stive i en ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker og maisennamel og tilsett dette litt etter litt i de stivpiskede mens du fortsatt visper.

  2. Når massen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på stekeplate dekket med bakepapir. Form små reder med en fordypning i midten.

  3. Stek midt i ovnen ved 150 °C i ca 30 minutter og avkjøl på rist.

Fyll

  1. Finhakk jordbærene og vend dem i melis, saft og revet skall fra lime. Visp kremfløten og vend den forsiktig inn i vaniljekremen.

  2. Fyll kremen i marengsen like før servering.

Pynt

  1. Pynt med jordbær og litt av marinaden. Server desserten straks, ikke la den stå for lenge, da vil marengsen bli seig og våt.