Snickerskake

Snickerskake

75
730
Enkel60 min
Alle elsker en god og enkel snickerskake med salte peanøtter og mørk sjokolade. Denne sjokoladekaken blir fort den nye favoritten.

Ingredienser

Antall porsjoner

Nøttebunn

  • 3 stk
    eggehviter
  • 2 ½ dl
    sukker
  • 100 g
    Ritzkjeks
  • 150 g
    peanøtter
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 1 ts
    bakepulver

Sjokoladeglasur

Topping

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 180°C.

  2. 2

    Visp eggehviter stive. Tilsett sukker litt etter litt og visp videre til stiv marengs. Knus kjeks grovt, gjerne i en dobbel plastpose, og grovhakk peanøtter. Vend dette i marengsen sammen med vaniljesukker og bakepulver.

  3. 3

    Ha deigen i en smurt springform på 22 cm og stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne deretter kaken med en kniv og ta kaken forsiktig ut av formen.

Sjokoladeglasur

  1. 4

    Smelt smør i en kjele. Tilsett sukker og kokesjokolade og la dette smelte i smøret på svak varme. Ha i eggeplommer en om gangen under konstant omrøring. Kremen skal tykne litt. Avkjøl glasuren og fordel sjokoladekremen over kaken.

Topping

  1. 5

    5. Stivpisk kremfløte og ha over kaken. Dryss hakkede peanøtter og sjokolade over.

Tips

Grovhakk snickerssjokolade og strø over kaken for ekstra god smak

Del denne oppskriften: