Oppskrift på Skummel gravsteinkake til halloween
0

Skummel gravsteinkake til halloween

(10)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Hva passer vel bedre enn en mystisk gravstøtteformet kake til Halloween. Dette er en knallgod sjokoladekake dekket med sjokoladeglasur og marsipan.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne, ca. 20 x 30 cm

Ingredienser

Sjokoladekakebunn

175 gramTINE Meierismør
1 desilitervann
2 desiliterTINE Kulturmjølk
225 gramhvetemel
250 gramsukker
1 teskjenatron
½ teskjesalt
1 teskjebakepulver
2 stkegg
2 teskjevaniljesukker
5 spiseskjekakao

Sjokoladeglasur

50 gramTINE Meierismør
3 spiseskjekakao
2 ½ teskjevaniljesukker
250 gramTINE Kremgo’® Naturell

Marsipanlokk

750 gramsort marsipan eller fondant (sukkerpasta)
100 gramhvit marsipan eller fondant

Slik gjør du det

    Sjokoladekakebunn

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Smelt smør, ha i vann og melk. Bland inn hvetemel, sukker natron, salt, vaniljesukker, kakaopulver og egg. Rør godt sammen. Dekk en langpanne med bakepapir og hell i røren. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter på 180 °C. Avkjøl kaken.
  3. Ta kaken ut av langpannen og kutt kaken til formen på bildet. Skjær av hjørnene på en av kortsidene. Skjær deretter av på motsatt side ved å smale inn formen på kaken slik at den indikerer en gravstøtte. Legg kaken forsiktig på egnet fat.
  4. Sjokoladeglasur

  5. Smelt smør til glasuren og rør inn kakao og vaniljesukker, avkjøl litt. Rør i kremosten og sett blandingen kjølig slik at blandingen stabiliserer seg litt. Dekk kakebunnen med sjokoladeglasuren.
  6. Marsipanlokk

  7. Kjevle sort marsipan/fondant/sukkerpasta slik at den dekker hele kaken. Ha den over kakebunn og klem godt inntil. Renskjær langs kanten. Kjevle hvit marsipan/fondant/sukkerpasta og skjær ut bokstaver «RIP» eller annet.

Tips:

Pynt gjerne kaken med noe ekstra skummelt. For eksempel kravlende Edderkoppkjeks.

Kommentarer

Produkter i oppskriften