Oppskrift på Skrik-kake med gelé
0

Skrik-kake med gelé

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Den perfekte kaken til Halloween! Munchs berømte maleri fra 1893 ble ikonisk skrekk-symbol i Wes Cravens film Scream fra 1996. Nå er det kake.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

300 gramTINE Meierismør
4 ½ desilitersukker
4 stkegg
3 ½ desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
8 desiliterhvetemel
1 teskjevaniljesukker
4 teskjebakepulver
4 spiseskjekakao

Til pynt

2 literPiano Jordbærgelé
1 stkferdig marsipanlokk
1 literPiano Vaniljesaus

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 175 °C og kle en langpanne på ca. 30 x 40 cm med bakepapir. Pisk romtemperert smør og sukker til hvitt og luftig.
  2. Visp ut egg med melk, og bland sammen mel, vaniljesukker, bakepulver og kakao i en annen bolle. Tilsett egg- og melkeblandingen i smørkremen i puljer, vekselvis med melblandingen, mens du visper.
  3. Hell deigen i langpannen og stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken helt.
  4. Løft kaken ut av formen, bruk en skarp kniv og skjær ut en så stor hodeskalleform som mulig. Lag groper der øyne og munn skal være ved å grave ut kake med en skje.

    Tips:

    Del kakerestene i små biter og server ved siden av.

  5. Dekk kaken med marsipanlokk og skjær ut hull der øyne, munn og nese skal være slik at gropene kommer til syne. Legg kaken over på et fat med kanter.
  6. Fyll gropene i kaken med gelé og legg resten av geleen rundt. Server med vaniljesaus.

Tips:

Her kan du bruke din favoritt-langpanneoppskrift. Har du dårlig tid kan du kjøpe ferdigmiks, for her er det utseende som gjelder!

Kommentarer

Produkter i oppskriften