Oppskrift på Sjokoladepavlova
6

Sjokoladepavlova

(29)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Uimotståelig pavlova med en herlig kombinasjon av sjokolade og friske bringebær. Husk at sjokoladekremen må stå kaldt i minst 2 timer.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stkromtempererte eggehviter
1 teskjeeddik
250 gramsukker
1 spiseskjemaizena
3 spiseskjekakao
50 gramsmeltet kokesjokolade

Fyll

3 desiliterTINE Kremfløte
150 gramkokesjokolade
5 desiliterPiano Vaniljekrem

Topping

100 gramfriske bringebær
2 spiseskjerevet hvit sjokolade (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp to sirkler på ca. 20 cm på bakepapiret.
  2. Visp eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Bland sammen eddik, sukker maisenna og vaniljesukker, og visp inn i marengsen til den er blank, smidig og fast. Sikt inn kakao og vend forsiktig inn i marengsen, slik at den blir marmorert.
  3. Fordel marengsen jevnt i sirklene på bakepapiret og ha over litt smeltet sjokolade.
  4. Sett inn kakene på nederste rille i ovnen, senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og stek bunnene i 60-70 minutter. Avkjøle på rist.
  5. Senk temperaturen til 100 °C og sett stekeplaten nederst i ovnen. Stekes i 60 – 70 minutt.
  6. Varm opp kremfløte til det begynner å ryke, ca. 60 °C. Tilsett grovhakket kokesjokolade og rør til sjokoladen er smeltet. Avkjøl i minst to timer.
  7. Pisk sjokoladekremen stiv og vend forsiktig inn vaniljekrem.
  8. Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.

Kommentarer

Produkter i oppskriften