Sjokoladekake med sjokoladekrem

(84)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Denne mektige sjokoladekaken med sjokoladekrem er virkelig en oppskrift å anbefale til alle sjokoladeelskere.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Rund form, ca. 24 cm

Ingredienser

Bunn:

2 desiliterkakao
2 desilitervann
4 desilitersukker
200 gramTINE Meierismør, romtemperert
6 stkegg
5 desiliterhvetemel
2 teskjebakepulver

Fyll:

3 desiliterTINE Kremfløte
5 spiseskjeferdig sjokoladesaus

Glasur:

200 grammørk sjokolade
1 ½ desiliterTINE Kremfløte

Slik gjør du det

    Bunn

  1. Kok opp kakao, vann og halvparten av sukkeret. Avkjøl. Visp resten av sukkeret og smør luftig.
  2. Rør inn egg, ett av gangen, deretter kakaoblandingen og mel blandet med bakepulver.
  3. Hell i en godt smurt form, stek i nedre del av ovnen på 175 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl. Del kaken i to. Legg den ene delen på fat.
  4. Fyll:

  5. Pisk fløte til krem og bland inn sjokoladesaus. Fordel krem oppå kakebunnen. Legg på det øverste laget.
  6. Glasur:

  7. Bryt sjokolade i biter og ha i en kjele med fløte. La sjokoladen smelte på svak varme, avkjøl litt. Fordel over kaken og la det renne ned på kantene.

Tips:

Veldig glad i sjokoladeglasur? Lag litt ekstra og dekk hele kaken.

Kommentarer

Produkter i oppskriften