Oppskrift på sjokoladekake med sjokoladekrem

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sjokoladekake med sjokoladekrem

Denne mektige sjokoladekaken med sjokoladekrem er virkelig en oppskrift å anbefale til alle sjokoladeelskere.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Rund form, ca. 24 cm
TIPS!: Veldig glad i sjokoladeglasur? Lag litt ekstra og dekk hele kaken.

Slik gjør du

Bunn

  1. Kok opp kakao, vann og halvparten av sukkeret. Avkjøl. Visp resten av sukkeret og smør luftig.

  2. Rør inn egg, ett av gangen, deretter kakaoblandingen og mel blandet med bakepulver.

  3. Hell i en godt smurt form, stek i nedre del av ovnen på 175 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl. Del kaken i to. Legg den ene delen på fat.

Fyll:

  1. Pisk fløte til krem og bland inn sjokoladesaus. Fordel krem oppå kakebunnen. Legg på det øverste laget.

Glasur:

  1. Bryt sjokolade i biter og ha i en kjele med fløte. La sjokoladen smelte på svak varme, avkjøl litt. Fordel over kaken og la det renne ned på kantene.