Sjokoladekake med plommer

(28)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Sjokoladekake med plommer er nesten som en dessert å regne, myk, saftig og rik på smak. Server gjerne med vispet krem til. Oppskriften på denne kaken gir deg 12 biter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Sjokoladekake

500 gramplommer eller hermetiske aprikoser
100 gramsukker
2 teskjekanel
150 grammørk sjokolade
125 gramTINE Meierismør
50 gramsukker
3 stkeggeplommer
50 grameggehviter

Glasur

75 gramsjokolade
35 gramTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften på sjokoladekake med plommer trenger du en rund kakeform på ca 22 cm i diameter.
  2. Vask plommene og skjær dem i fire. Ta ut stenen. Bland dem med sukker og kanel og legg dem i ildfast form.
  3. Bak plommene i ovnen på 200 °C med over- og undervarme i ca 10 minutter og avkjøl dem.  Bruker du aprikoser siler du av laken og blander dem i deigen med 1 – 2 ts kanel.
  4. Smelt sjokolade i vannbad og rør i smøret. Tilsett sukker og eggeplommer, en av gangen.
  5. Visp eggehvitene stive og vend dem i deigen sammen med de bakte plommene eller aprikosene. Gjem gjerne noen til pynt.
  6. Fyll deigen i en godt smurt form og stek den nederst i ovnen på 175 °C i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.
  7. Smelt sjokolade i vannbad og rør i smøret. Fordel glasuren over kaken. Server gjerne med vispet krem til.

Tips:

Har du ikke ferske plommer, kan hermetiske aprikoser gjøre samme lykken.

Kommentarer

Produkter i oppskriften