Oppskrift på sjokoladekake med plommer, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sjokoladekake med plommer

Sjokoladekake med plommer er nesten som en dessert å regne, myk, saftig og rik på smak. Server gjerne med vispet krem til. Oppskriften på denne kaken gir deg 12 biter.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Har du ikke ferske plommer, kan hermetiske aprikoser gjøre samme lykken.

Slik gjør du

  1. Til denne oppskriften på sjokoladekake med plommer trenger du en rund kakeform på ca 22 cm i diameter.

  2. Vask plommene og skjær dem i fire. Ta ut stenen. Bland dem med sukker og kanel og legg dem i ildfast form.

  3. Bak plommene i ovnen på 200 °C med over- og undervarme i ca 10 minutter og avkjøl dem. 
    Bruker du aprikoser siler du av laken og blander dem i deigen med 1 – 2 ts kanel.

  4. Smelt sjokolade i vannbad og rør i smøret. Tilsett sukker og eggeplommer, en av gangen.

  5. Visp eggehvitene stive og vend dem i deigen sammen med de bakte plommene eller aprikosene. Gjem gjerne noen til pynt.

  6. Fyll deigen i en godt smurt form og stek den nederst i ovnen på 175 °C i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.

  7. Smelt sjokolade i vannbad og rør i smøret. Fordel glasuren over kaken. Server gjerne med vispet krem til.