Sjokoladekake med lakriskrem

(24)
 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Liker du kombinasjonen av lakris og sjokolade? Da anbefaler vi deg å prøve denne oppskriften på sjokoladekake med lakriskrem. Den vil gi deg en smaksopplevelse utenom det vanlige. Hvis du ønsker enda mer lakrissmak, kan du lage en glasur med lakris som passer sammen med sjokoladen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Sjokoladekake

200 grammørk sjokolade
150 gramTINE Meierismør
200 gramsukker, gjerne brunt
5 stkegg
100 gramhvetemel
1 teskjebakepulver
1 spiseskjeTINE Meierismør

Lakriskrem

3 desiliterTINE Kremfløte
50 grammelis
3 teskjelakrispulver

Fyll

5 spiseskjesyltetøy, gjerne solbær

Glasur

200 grammørk sjokolade
1 spiseskjesirup

Slik gjør du det

 1. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform på ca 20 cm i diameter. Sett stekeovnen på 180 °C.
 2. Bunn

 3. Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl. Visp smør og sukker lett og luftig. Skill eggeplommene fra eggehvitene (pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten). Legg eggehvitene til side. Tilsett eggeplommene i smørkremen, én om gangen. Bland mel og bakepulver og sikt det i blandingen. Rør inn den avkjølte sjokoladen. I en annen - helt ren - bolle visper du eggehvitene stive og før du vender dem forsiktig i kakedeigen med en slikkepott, slik at luften ikke forsvinner.
 4. Smelt smøret, og pensle formen med smør. Fordel deigen i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Sjekk om den er ferdig stekt med en kakepinne. Ingenting skal henge fast på pinnen. Avkjøl på rist, og del kakebunnen i to like store lag.
 5. Lakriskrem

 6. Visp kremfløten sammen med melisen. Vend i lakrispulveret og smak til. Smør syltetøy og lakriskrem på den ene kakebunnen og legg den andre oppå.
 7. Glasur

 8. Smelt sjokoladen og sirupen over vannbad. Rør til det har blitt en smidig krem. Hell blandingen over i en bolle og sett kjølig. Rør i kremen hvert 5. minutt til den er smørbar. Fordel den over kaken. Pynt med det du måtte ønske, for eksempel sølv­kuler og bringebær.

Tips:

#1: Lakrispulver får du kjøpt i hobbybutikker.

#2: Du kan også finknuse lakrisdrops og bruke som lakrispulver i kremen til denne kaken.

Kommentarer

Produkter i oppskriften