Oppskrift på Sjokoladekake med kvikklunsj

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sjokoladekake med kvikklunsj

En saftig sjokoladekake med kremet glasur og kvikklunsj på toppen er det du trenger etter en lang tur, enten den er på ski eller på beina.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Langpanneform ca. 22 x 32 cm
TIPS!: Denne kaken er veldig saftig og går fint an å lage både en og to dager i forkant av servering. Den er også godt egnet til å fryses, men vent med glasur og pynt til rett før servering.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 °C. Pisk sukker og egg til eggedosis. Smelt smør og visp inn med kefir til en smidig røre.

  2. Tilsett hvetemel, natron, salt, bakepulver, vaniljesukker og kakao og pisk godt til en luftig og jevn røre.

  3. Hell røren i en liten langpanneform (ca. 22 x 32 cm) dekket med smurt bakepapir. Stek i ovnen i ca. 40 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.

  4. Sørg for at smør og kremost til glasuren er romtemperert. Pisk sammen med melis og egg til en luftig krem. Smelt sjokoladen over vannbad og hell i mens pisken går.

  5. Del kaken i kvadrater. Ha glasuren i en sprøytepose og lag store topper med glasur på kaken. Stikk et par kvikklunsj-staver i hver kakebit og dryss over litt knust kvikklunsj.

    For å få inn et friskt element, kan du også pynte kakebitene med kandisert appelsinskall. Kjøp ferdig eller lag ved å koke opp appelsinskall i vann. Skift vann og kok opp igjen. Gjenta dette 3-4 ganger for å fjerne bitterstoffene. Kok opp en sukkerlake med 1 del sukker og 1 del vann og kok appelsinskallet til sirupen tykner og avkjøl.