Oppskrift på Sjokoladekake med kvikklunsj
2

Sjokoladekake med kvikklunsj

(29)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En saftig sjokoladekake med kremet glasur og kvikklunsj på toppen er det du trenger etter en lang tur, enten den er på ski eller på beina.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanneform ca. 22 x 32 cm

Ingredienser

3 desilitersukker
1 stkegg
5 desiliterhvetemel
1 teskjenatron
1 teskjebakepulver
1 teskjesalt
1 teskjevaniljesukker
1 ½ desiliterkakao
4 desiliterTINE Kefir Økologisk
150 gramTINE Meierismør

GLASUR

300 grammelis
150 gramTINE Meierismør
250 gramTINE Kremgo’® Naturell
1 stkegg
250 gramsmeltet sjokoladeplater

PYNT

4 stkkvikklunsj

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C. Pisk sukker og egg til eggedosis. Smelt smør og visp inn med kefir til en smidig røre.
  2. Tilsett hvetemel, natron, salt, bakepulver, vaniljesukker og kakao og pisk godt til en luftig og jevn røre.
  3. Hell røren i en liten langpanneform (ca. 22 x 32 cm) dekket med smurt bakepapir. Stek i ovnen i ca. 40 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.
  4. Sørg for at smør og kremost til glasuren er romtemperert. Pisk sammen med melis og egg til en luftig krem. Smelt sjokoladen over vannbad og hell i mens pisken går.
  5. Del kaken i kvadrater. Ha glasuren i en sprøytepose og lag store topper med glasur på kaken. Stikk et par kvikklunsj-staver i hver kakebit og dryss over litt knust kvikklunsj.

    Tips:

    For å få inn et friskt element, kan du også pynte kakebitene med kandisert appelsinskall. Kjøp ferdig eller lag ved å koke opp appelsinskall i vann. Skift vann og kok opp igjen. Gjenta dette 3-4 ganger for å fjerne bitterstoffene. Kok opp en sukkerlake med 1 del sukker og 1 del vann og kok appelsinskallet til sirupen tykner og avkjøl.

Tips:

Denne kaken er veldig saftig og går fint an å lage både en og to dager i forkant av servering. Den er også godt egnet til å fryses, men vent med glasur og pynt til rett før servering.

Kommentarer

Produkter i oppskriften