Saftig og god sjokoladekake laget med kesam, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sjokoladekake med kesam

Kesam er et godt valg når du ønsker å bake en sjokoladekake med mindre fett - uten at det går utover den gode smaken. Prøv denne saftige sjokoladekaken, som rett og slett smaker kjempegodt!

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Rund form, ca 24 cm.
TIPS!: Når du baker bør du alltid sørge for at alle ingrediensene holder omtrent samme temperatur. Da vil du få det beste resultatet.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland mel med bakepulver, kakao, vaniljesukker og salt. Vend dette forsiktig i eggedosisen.

  3. Rør inn kesam, revet appelsinskall og hakkede nøtter.

    Du kan fint erstatte Kesam Original med den magrere varianten. Appelsinskallet kan du bytte ut med limeskall, dersom du liker det bedre.

  4. Hell røren i en smurt form og stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter.

  5. Avkjøl kaken og dryss gjerne over litt melis rett før servering.