Sjokoladekake med kesam

(80)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Kesam er et godt valg når du ønsker å bake en sjokoladekake med mindre fett - uten at det går utover den gode smaken. Prøv denne saftige sjokoladekaken, som rett og slett smaker kjempegodt!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Rund form, ca 24 cm.

Ingredienser

3 stkegg
2 desilitersukker
1 desiliterhvetemel
½ teskjebakepulver
½ desiliterkakao
2 teskjevaniljesukker
¼ teskjesalt
300 gramKesam® Original
1 stkappelsin, revet skall
50 gramvalnøtter

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland mel med bakepulver, kakao, vaniljesukker og salt. Vend dette forsiktig i eggedosisen.
  3. Rør inn kesam, revet appelsinskall og hakkede nøtter.

    Tips:

    Du kan fint erstatte Kesam Original med den magrere varianten. Appelsinskallet kan du bytte ut med limeskall, dersom du liker det bedre.

  4. Hell røren i en smurt form og stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter.
  5. Avkjøl kaken og dryss gjerne over litt melis rett før servering.

Tips:

Når du baker bør du alltid sørge for at alle ingrediensene holder omtrent samme temperatur. Da vil du få det beste resultatet.

Kommentarer

Produkter i oppskriften