Sjokoladekake med bringebær

Sjokoladekake med bringebær

0
57
Enkel60 min
Oppskrift på en fantastisk god kake med deilig smak av appelsin og bringebær. Absolutt kakebordets midtpunkt. Litt krem eller god is kan serveres til. Oppskriften gir ca 12-14 stykker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladekake

  • 250 g
  • 200 g
    mørk sjokolade
  • 200 g
    appelsinmarmelade
  • 2 ¼ dl
    sukker
  • 5 stk
    egg
  • 4 dl
    hvetemel
  • 1 ts
    bakepulver

Pynt

  • 250 g
    bringebær
  • 2 stilker
    frisk mynte
  • 2 ss
    melis

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. 2

    Smelt smøret. Bryt sjokoladen i biter og smelt den under omrøring i smøret.

  3. 3

    Skill eggene. Bland marmelade, sukker og eggeplommer i sjokoladen. Rør inn hvetemel og bakepulver.

  4. 4

    Pisk eggehvitene stive og bland dem forsiktig inn i sjokoladerøren.

  5. 5

    Kle en rund form på ca 24 i diameter med bakepapir. Hell røren i formen og stek kaken i 30 minutter på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål om den er ferdig stekt.

Pynt

  1. 6

    Avkjøl og pynt med bær, mynteblader og et melisdryss.

Del denne oppskriften: