Oppskrift på Saftig sjokoladekake med kefir

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Saftig sjokoladekake med kefir

Oppskrift på mørk langpannesjokoladekake med Kefir pyntet med grovhakket sjokolade og hasselnøtter. Kefir gjør underverker i sjokoladekake – og saftig er stikkordet her.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Langpanne på ca. 30 x 40 cm
TIPS!: Stikk små hull i kaken med en gaffel, før du heller glasuren over den. Det gjør kaken ekstra saftig. 

Slik gjør du

Sjokoladekake

  1. Smelt smør i en kjele. Tilsett vann og kakao og kok opp. Ha i sukker og rør til det har løst seg opp i blandingen.
    Ta kjelen av varmen. Bland inn kefir, hvetemel, salt og natron i smørblandingen i kjelen.

  2. Pisk sammen egg i en egen bolle. Pisk inn de lett sammenvispede eggene i kjelen, litt og litt av gangen.
    Det er viktig å piske, slik at eggene ikke blir eggerøre i deigen.

  3. Dekk en langpanne (ca. 30 × 40 cm) med bakepapir og hell i røren. Stekes midt i ovnen ved 180 °C i 35 - 40 minutter.

Glasur

  1. Ha smør, kakao, melk og vaniljesukker i en kjele på svak varme til alt er smeltet.
    Ta kjelen av varmen. Sikt inn melis i glasuren og rør til en fin og glatt glasur.

  2. Pynt gjerne hver kakebit med litt grovhakket sjokolade og hasselnøtt.