Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pavlova med limekrem og eksotisk frukt

Kanskje verdens beste kake! Himmelsk god marengsbunn med digg sitrongress- og limekrem.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 160 °C.

Marengsbunn

  1. Skill eggene og pisk eggehvitene med litt av sukkeret på medium hastighet til de danner ett mykt skum. Bland resten av sukkeret med maisennamelet. Skru opp hastigheten og tilsettes sukker og Maizenablandingen litt og litt av gangen. Pisk til marengsen er stiv og blank, og til alt sukkeret er oppløst. Ikke pisk for lenge, da blir marengsen fort kornete. Vend i eddik og pisk noen sekunder til slutt. Legg bakepapir eller en silikonmatte på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca. 22 - 24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.

  2. Stek kaken på 160 °C med over og undervarme til bunnen er sprø på utsiden, litt myk inni og lys kremfarget, 40 - 45 minutter. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt.

Sitrongress- og limekrem

  1. Kok opp fløte, sukker, limeblad og finhakket sitrongress, og la dette trekke på lav varme i 10 minutter. Kjør blandingen med en stavmikser og sil den. Visp sammen eggeplommer og maisstivelse. Varm fløteblandingen opp igjen og visp det inn i eggeblandingen. Ha over i kjelen igjen og varm forsiktig opp til kokepunktet til det tykner mens du rører kraftig med en slikkepott. Pass på, det skal ikke koke, og det svir seg lett. Sil kremen igjen og avkjøl.

    En enkel måte å lage supergod krem på er: Pisk krem av 3 desiliter TINE Kremfløte. Bland sammen med en pakke Piano Vaniljekrem, og vips så har du en herlig krem til denne kaka.

  2. Visp 2 dl fløte til krem og vend inn lime- og sitrongresskremen.

    Pynt gjerne med noen blader sitronmelisse eller mynte.

  3. Skjær skallet av klementin og skjær ut filetene ved å skjære ned langs begge sider av hver hinne. Skrell mango og del i tynne skiver. Del melon i biter. Del pasjonsfrukt i to og skrap ut frukten. Fordel kremen utover kakebunnen og pynt kaken med klementin, mango, melon, pasjonsfrukt, jordbær, physalis og gjerne litt sitronmelisse. Du kan selvfølgelig bruke de bærene og den frukten du selv ønsker og liker aller best.

    Skal kaken fraktes, bør den være i en form og tas ut rett før. Den tåler også å stå i kjøleskapet noen timer.