Oppskrift på Pavlova med glaserte nøtter

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pavlova med honningglaserte nøtter

Pavlova kan toppes med masse spennende godsaker. Prøv denne varianten med knasende honningglaserte nøtter.

 • Vanskelig:

  Middels
 • Tid:

 • Du trenger:

  Stekeplate med bakepapir
TIPS!: Pavlovakaken smaker også godt servert med annen frukt og bær, som kiwi, pasjonsfrukt, ferskenbiter, pære eller ananas.

Slik gjør du

 1. Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.

Marengsbunn

 1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen

 2. Senk temperaturen i stekeovnen til 100°C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca 60-70 minutter.

 3. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

Honningglaserte nøtter

 1. Legg nøttene på en stekeplate med bakepapir. Rist dem i stekeovnen på 150 °C i 20 minutter. Øk temperaturen til 200 °C, og hell over flytende honning. Bland nøttene inn i honningen. La dem steke til de er gylne, ca. 10 minutter. Følg med, slik at de ikke blir brent. Når nøttene er ferdige, strør du litt salt over nøttene.

Ved servering

 1. Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes med den ferdige vaniljekremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.

 2. Ha på rikelig med ferske bær. Dryss over honningglaserte nøtter og pynt gjerne med noen blader med sitronmellisse eller mynte.