Pavlova med blåbærkrem og mandler

Pavlova med blåbærkrem og mandler

2
87
Middels160 min
En frisk og lekker pavlova med mørke bær og blåbærkrem.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    romtempererte eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 2 ts
    potetmel
  • 1 ts
    vaniljesukker

FYLL

TOPPING

  • 2 dl
    bjørnebær
  • 2 dl
    blåbær
  • 1 dl
    mandelflak
  • 10 stk
    mynteblader

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100 °C (over-og undervarme) og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.

MARENGSBUNN

  1. 2

    Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

    Tips

    Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få noe av eggeplommen i den siste hviten.

  2. 3

    Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.

  3. 4

    Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.

    Tips

    Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

  4. 5

    Avkjøl marengsbunnen.

VED SERVERING

  1. 6

    Rett før servering vispes fløte stiv med sukker og vend inn blåbærsyltetøy. Ikke bland mye om du ønsker en marmorert krem. Pisk vaniljekremen lett og spre utover pavlova-bunnen. Topp med blåbærkrem.

  2. 7

    Fordel bjørnebær, blåbær, skivede mandler og finstrimlet mynte.

Tips

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Fettrester vil hindre eggehvitene å stivne, så husk å skylle både bolle og visp godt.

Del denne oppskriften: