Oppskrift på påskeeggkake
0

Påskeeggkake

(56)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

En kake som imponerer. Her er det is, sjokoladekake, krem og marsipan i perfekt harmoni. Husk å beregne tid til frysing av kaken.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne på ca. 25x30 cm

Ingredienser

Sjokoladebunn:

3 stkegg
1 ½ desilitersukker
1 desiliterpotetmel
3 spiseskjekakao
1 teskjebakepulver

Fyll

5 desiliteriskrem
3 desiliterTINE Kremfløte
1 teskjevaniljesukker
300 grammarsipan
4 dråpergul konditorfarge

Glasur:

4 spiseskjemelis
1 spiseskjevann

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 250 °C.
  2. Sjokoladebunn:

  3. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland inn potetmel, kakao og bakepulver. Dekk en langpanne med bakepapir og fordel røren utover.
  4. Stek kaken midt i ovnen i 5-7 minutter. Hvelv den ut på et bakepapir og fjern det øverste papiret. Avkjøl.
  5. Skjær ut to ovale eggeformer av kaken, den ene 5-6 centimeter større enn den andre.

    Tips:

    Bruk for eksempel lokket fra en oval iskremboks som mal. Skjær den ene delen ca. 2 cm mindre enn lokket og den andre ca. 3 cm større. 

  6. Fyll

  7. Legg den minste kakedelen på et fat og fordel myk is langs midten. Legg den større kakebiten over og press godt rundt isen slik at kaken formes som et egg. Sett kaken i fryseren minimum 2 timer, helst over natten.
  8. Farg marsipanen med gul konditorfarge ved å kna den godt inn. Kjevle ut mellom to stykker plastfolie. Bruk gjerne litt melis over og under hvis det sitter fast.
  9. Visp kremfløten til krem med vaniljesukker og fordel over kaken. Legg marsipanlokket på toppen og press rundt slik at du får et jevnt egg.
  10. Glasur

  11. Rør sammen melis og vann til en fast glasur. Ha i en sprøytepose og dekorer kaken etter ønske. Server med en gang.

Tips:

Du kan gjerne forberede iskaken god tid i forveien slik at det bare er å ha på krem og dekke med marsipan når gjestene kommer.

Kommentarer

Produkter i oppskriften