No bake-pai med peppermyntekrem

No bake-pai med peppermyntekrem

1
55
Enkel30 min
Visp sammen en rask dessert ved overraskende besøk. Den både smaker og ser ut som om alle dine juleønsker blir innfridd.

Ingredienser

Antall porsjoner

BUNN

OSTEFYLL MED SJOKOLADE

  • 2 pakker
  • 200 g
    mørk sjokolade
  • 2 ½ dl
    melis
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • ⅛ ts
    salt (en klype)

PEPPERMYNTEKREM

TIL PYNT

  • 1 dl
    knuste polkagriser

Slik gjør du det

  1. 1

    Kjør kjeksen til smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og bland inn. Press blandingen ned i en paiform (ca. 25 cm i diameter). Press blandingen godt opp langs kanten. Sett i fryseren mens du lager fyllet, ca. 15 minutter.

  2. 2

    Pisk romtemperert kremost til luftig og glatt, pisk inn melis, vaniljesukker og salt. Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad, og vend inn i kremosten.

  3. 3

    Fyll kremen i paiformen og glatt ut på toppen. Er det lenge til servering kan den oppbevares slik i kjøleskapet.

  4. 4

    Stivpisk kremfløten med melis, vaniljesukker og peppermynteekstrakt. Fordel kremen på paien, og pynt med knuste polkagriser før servering.

    Tips

    Peppermynteekstrakt er potent, så vær forsiktig med mengden – smaken forsterkes av polkagrisene. Alternativt kan du droppe peppermynten og heller pynte med revet sjokolade.

Tips

Lag en hvit utgave av denne paien ved å bytte Oreo-kjeksene med Digestive-kjeks, og bruk hvit sjokolade i fyllet.

Del denne oppskriften: