Oppskrift på Lett dessertpai med mager vaniljekesam, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Lett dessertpai med mager vaniljekesam

Nydelig dessertpai fylt med krem og vaniljekesam, og toppet med friske bær. Med NÅ paibunn er desserten laget på under en halvtime!

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Paiform eller rund form med løs kant, ca 24 cm
TIPS!: NÅ Paibunner er raske å tilberede både til hovedrett og dessert. Et godt tips er å steke opp både store og små paibunner på forhånd og ha stående klare til bruk til en dag du trenger det. De bør oppbevares i tett boks for å holde seg sprø.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C. Rull deigen ut og dekk paiformen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i ca. 15 minutter.

  2. Stek paibunnen midt i 15-20 minutter. Avkjøl den før den fylles.

  3. Visp fløten til luftig krem. Bland forsiktig inn vaniljekesam. Ha blandingen i det stekte, avkjølte paiskallet. Pynt med bær etter eget ønske.

    Du kan godt benytte TINE Kesam Lime eller TINE Kesam Vanilje i stedet for den magre varianten.

  4. Smelt litt Piano gelé i en kjele ved svak varme. La den avkjøles noe før du fordeler den over bærene og kremen. Etter kort tid er den stivnet igjen og paien er klar til servering.