Kvikklunsjkake i langpanne

(86)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Luftig og god sjokoladekake i langpanne. Perfekt å ha med i tursekken eller å servere i barnebursdager. Smør tykt på med herlig glasur og pynt kaken med det du måtte ønske.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkegg
5 desilitersukker
300 gramsmeltet TINE Meierismør
9 desiliterhvetemel
1 teskjebakepulver
1 ½ spiseskjekakao (kan sløyfes)
3 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
1 stkappelsin revet skall av

Glasur

3 ½ desilitermelis
4 spiseskjesmeltet TINE Meierismør
4 spiseskjesterk kaffe
1 teskjevaniljesukker
1 ½ spiseskjekakao (kan sløyfes)

Kakepynt

1 desiliterkokosmasse
2 spiseskjerevet appelsinskall
1 teskjebakepulver

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 180º og finn fram en stor langpanne (30 x 40 cm)
  2. Smelt smøret.
  3. For å lage sjokoladekake i langpanne, starter du med å piske eggedosis av egg og sukker. Tilsett så de andre ingrediensene og bland godt.
  4. Hell kakerøren i den bakepapikledde langpannen og stek kaken på nederste rille i ovnen i 30–40 minutter.
  5. Avkjøl kaken på rist.
  6. Glasur og pynt:

  7. Bland sammen ingrediensene til glasuren og fordel den over kaken mens den fortsatt er varm. Dryss på f eks kokos og revet appelsinskall til slutt.

Tips:

#1: For aller best resultat sørg for eggene holder romtemperatur.

#2: Forslag til pynt: Biter av Kvikk Lunsj-sjokolade, non-stop, Smarties, melisdryss, kokos, seigmenn, geletopper, jordbær, blåbær, Smash, revet hvit sjokolade - ja, her er det bare fantasien som setter stopper!

 

Kommentarer

Produkter i oppskriften