Gulrotkake med kremostlokk

(339)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Nydelig og saftig gulrotkake med et utrolig godt lokk av kremost. Her skal det vanskelig la seg gjøre å bare spise ett stykke.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne, 20x30 cm

Ingredienser

Saftig gulrotkake

2 stkgulrøtter
4 stkegg
3 desilitersukker
100 gramTINE Meierismør
4 desiliterhvetemel
1 teskjevaniljesukker
2 teskjebakepulver
2 teskjekardemomme

Frosting/glasur til gulrotkake

50 gramromtemperert TINE Meierismør
200 gramTINE Kremgo’® Naturell
2 teskjevaniljesukker
1 stkrevet gulrot, i strimler

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften på gulrotkake trenger du en langpanne på 20x30 cm dekket med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Rens gulrøtter og riv dem. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
  3. Smelt smør og la det avkjøle litt. Rør deretter dette inn i eggedosisen sammen med gulrøttene.
  4. Bland mel, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme og miks det inn i røren. Rør forsiktig, men godt, og hell deigen til gulerotkaken i langpannen.
  5. Stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter på 200 °C. Avkjøl kaken før glasuren smøres på.
  6. Glasur

  7. Romtemperer smør og kremost til glasuren og bland med vaniljesukker. Smør det over kaken etter at den er avkjølt. Del kaken i biter etter den størrelsen du ønsker og strø over strimler av revet gulrot ved servering.

    Tips:

    Bruk en rotskreller for å lage tynne strimler av gulrot.

Tips:

Ønsker du litt sødme på glasuren? Tilsett melis og et par ts vann eller sitronsaft, som du blander med smøret og kremosten.

Kommentarer

Produkter i oppskriften