Oppskrift på Fransk sjokoladekake med jordbær
7

Fransk sjokoladekake med jordbær

(32)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskrift på en fantastisk drøm av en sjokoladekake! En mektig og og nydelig kake som rekker til mange. Med krem og bær er dette en skikkelig festkake til vårens- og sommerens mange kulinariske kosestunder.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

200 grammørk sjokolade
100 gramTINE Meierismør
1 ½ desiliterhvetemel
1 desiliterkakao
1 ½ teskjebakepulver
½ teskjesalt
4 stkegg
3 ½ desilitersukker
1 desiliterTINE Crème Fraîche Original

Pynt

3 desiliterTINE Kremfløte
250 gramjordbær
Noenblåbær

Slik gjør du det

  1. Sett på stekeovnen på 175ºC og finn fram en kakeform på 24 cm i diameter.
  2. Når du skal lage denne sjokoladekaken, starter du først med å hakke sjokoladen. Skjær det kalde smøret i små biter. Smelt sjokolade og smør sammen over vannbad.
  3. Sikt mel, kakao , bakepulver og salt i en bolle. Bland godt.
  4. Pisk egg og sukker luftig. Vend sjokoladeblandingen forsiktig inn i eggedosisen. Rør i melblandingen i sjokoladedeigen.
  5. Tilsett creme fraiche og rør til du får en glatt røre.
  6. Hell røren i en smurt form. Stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter. La kaken avkjøles helt i formen.
  7. Ved servering

  8. Pisk kremen luftig og dekk kaken med denne. Ha over delte jordbær og eventuelt blåbær for å få et fint fargespill.

Tips:

Denne kaken kan du veldig gjerne lage dagen i forveien og bare dekke den til med aluminiumsfolie og sette den kaldt. Da "setter kaken seg mer, blir enklere å skjære opp og smakene kommer fram enda litt bedre. Selve pyntingen utsetter du til rett før servering.

Kommentarer

Produkter i oppskriften