Oppskrift på Drømmerullekake
4

Drømmerullekake

(53)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en lettbakt og god kake, som i tillegg er glutenfri. Rullekaken fylles med en deilig smørkrem med smak av sirup og Daim-kuler. For å få en vellykket rullekake er det viktig at egg og sukker piskes godt til en tykk eggedosis.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Bunn:

3 stkegg
1 ½ desilitersukker
1 ¾ desiliterpotetmel
2 spiseskjekakao
1 teskjebakepulver

Fyll:

150 grammykt TINE Meierismør
1 ½ desilitermelis
1 stkeggeplomme
2 spiseskjesirup
2 teskjevaniljesukker
1 desiliterDaim-kuler

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 250 °C. Smør bakepapir, og legg det i en langpanne, 30x35 cm.
  2. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland sammen potetmel, kakao og bakepulver, og sikt det i eggedosisen. Bland røren lett sammen, og fordel den i langpannen.
  3. Stek kaken midt i ovnen i ca. 5 minutter. Vend kaken på et fuktet kjøkkenhåndkle som ligger på en kakerist. Trekk papiret av kaken. Legg langpannen over kaken og avkjøl.
  4. Fyll:

  5. Visp smør og melis til det blir lett og luftig. Rør i eggeplommen, og deretter sirup, vaniljesukker og Daim-kuler.
  6. Fordel fyllet over kaken når den er avkjølt. Rull kaken sammen fra langsiden, og la den ligge med skjøten ned. Oppbevar kaken kjølig, gjerne med håndkleet rundt.
  7. Skjær kaken i skiver, og server. Dryss eventuelt litt melis over ved servering.

Tips:

Fjern bakepapiret fra rullekakebunnen straks den tas ut av ovnen. Hvis papiret ikke løsner, kan du pensle litt kaldt vann på papiret og dra det forsiktig av.

Kommentarer

Produkter i oppskriften