Oppskrift på 9-årsdagskake
0

9-årsdagskake

(10)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Oppskrift på morsom tallkake til niåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 9-tall. Lag en mørk sjokoladekake med ostekremtopping, og pynt kaken med alt som er gøy og godt av strøssel.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Mørk sjokoladekakebunn

225 gramhvetemel
250 gramsukker
1 teskjenatron
½ teskjesalt
1 teskjebakepulver
1 desilitervann
2 desiliterTINE Skumma Kulturmjølk
150 gramTINE Meierismør
2 stkegg
2 teskjevaniljesukker
2 desiliterkakao

Glasur/topping til tallkaken

200 gramTINE Kremgo’® Naturell
150 gramTINE Meierismør
6 desilitermelis
1 stkkonditorfarge eller flere forskjellige farger

Slik gjør du det

    Mørk sjokoladekakebunn

  1. Til denne oppskriften på mørk sjokoladekakebunn trenger du en randform (rund form med hull i midten) og en liten brødform (ca 1 liter).
  2. Sett stekeovnen på 180 °C.
  3. Smelt smøret, ha i vann og melk. Bland inn de øvrige ingrediensene til kakene og rør godt sammen.
  4. Smør formene og dekk med bakepapir. Hell i røren og stek kakene ved 180 °C i ca 35 minutter.
  5. Sett sammen 9-tallet som vist på bildet under.
  6. Glasur/topping til tallkaken

  7. Bland sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett vel 6 desiliter melis, til du får ønsket konsistens.
  8. Del gjerne porsjonen og rør inn ulike farger.
  9. Pynt kaken med den fargede toppingen og ønsket kakedryss.

Tips:

Pynt kaken med strøssel, sølvkuler, nonstop, eller annet godteri som barna og du liker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften