Oppskrift på 5-årsdagskake
0

5-årsdagskake

(7)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Oppskrift på morsom tallkake til femåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 5-tall. Lag en lys kakebunn med ostekrem på toppen. Slå deg løs med farger og pynt, og dere er klar for fest!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Lys kakebunn

250 gramTINE Meierismør
3 desilitersukker
3 stkegg
7 desiliterhvetemel
3 desilitersammalt hvete, fin
5 teskjebakepulver
3 ½ desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Glasur/topping til tallkaken

200 gramTINE Kremgo’® Naturell
150 gramTINE Meierismør
6 desilitermelis
1 stkkonditorfarge eller flere forskjellige farger

Slik gjør du det

    Lys kakebunn

  1. Til denne oppskriften på lys kakebunn trenger du en randform (rund form med hull i midten) og en liten brødform.
  2. Sett stekeovnen på 200 °C.
  3. Rør sukker og smør hvitt. Bland inn egg, mel, bakepulver og melk skiftvis i smørkremen. Smør formene og kle med bakepapir. Hell i røren.
  4. Stek kaken på 200 °C i 40-45 minutter.
  5. Avkjøl kaken. Sett sammen 5-tallet som vist under.
  6. Glasur/topping til tallkaken

  7. Bland sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett vel 6 desiliter melis, til du får ønsket konsistens.
  8. Del gjerne porsjonen og rør inn ulike farger.
  9. Pynt kaken med den fargede toppingen og ønsket kakedryss.

Tips:

Ostekremen kan tilsettes valgfri konditorfarge og strøssel, som sølvkuler, sjokoladehjerter osv. Revet sjokolade er også godt!

Kommentarer

Produkter i oppskriften