5-årsdagskake

5-årsdagskake

4
19
Middels90 min
Oppskrift på morsom tallkake til femåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 5-tall. Lag en lys kakebunn med ostekrem på toppen. Slå deg løs med farger og pynt, og dere er klar for fest!

Ingredienser

Antall porsjoner

Lys kakebunn

Glasur/topping til tallkaken

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften på lys kakebunn trenger du en randform (rund form med hull i midten) og en liten brødform.

  2. 2

    Sett stekeovnen på 200 °C.

  3. 3

    Rør sukker og smør hvitt. Bland inn egg, mel, bakepulver og melk skiftvis i smørkremen. Smør formene og kle med bakepapir. Hell i røren.

  4. 4

    Stek kaken på 200 °C i 40-45 minutter.

  5. 5

    Avkjøl kaken. Sett sammen 5-tallet som vist under.

Glasur/topping til tallkaken

  1. 6

    Bland sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett vel 6 desiliter melis, til du får ønsket konsistens.

  2. 7

    Del gjerne porsjonen og rør inn ulike farger.

  3. 8

    Pynt kaken med den fargede toppingen og ønsket kakedryss.

Tips

Ostekremen kan tilsettes valgfri konditorfarge og strøssel, som sølvkuler, sjokoladehjerter osv. Revet sjokolade er også godt!

Del denne oppskriften: