4-årsdagskake

4-årsdagskake

10
76
Middels90 min
Oppskrift på morsom tallkake til firåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 4-tall. Lag en mørk sjokoladekake med sjokoladetopping, og pynt kaken med alt som er gøy og godt av strøssel.

Ingredienser

Antall porsjoner

Mørk sjokoladekake

Sjokoladeglasur

  • 450 g
    melis
  • 180 g
  • 6 ss
    sterk kaffe (evnt. kokende vann)
  • 3 ts
    vaniljesukker
  • 6 ss
    kakao

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften på mørk sjokoladekakebunn trenger du en liten langpanne på ca 20 x 30 cm.

  2. 2

    Sett stekeovnen på 180 °C.

  3. 3

    Smelt smøret, ha i vann og kefir. Bland inn de øvrige ingrediensene til kaken og rør godt sammen til du får en fin og glatt røre.

  4. 4

    Smør formen og dekk bunnen til langpannen med bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter.

Utskjæring

  1. 5

    Skjær ut 4-tallet som vist under.

Sjokoladeglasur

  1. 6

    Rør smøret sammen med melis, og tilsett vaniljesukker, kaffe (evt kokende vann) og kakao (evt smeltet sjokolade) til smørkrem. Bruk gjerne food processor eller med mikser.

  2. 7

    Ha i kaffe litt etter litt og rør videre til passe konsistens.

  3. 8

    Pynt kaken med sjokoladetoppingen og dekorér med strøssel og kakepynt.

Tips

Ønsker du en fyldigere smak på sjokoladekremen oppå kaken, kan du erstatte kakaopulveret med mørk sjokolade. Denne må du smelte i vannbad eller på lav effekt i mikroovnen (i omganger av ca 20 sek til det er ferdig smeltet).

Del denne oppskriften: