Oppskrift på 1-årsdagskake
2

1-årsdagskake

(39)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Oppskrift på morsom tallkake til ettåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 1-tall. Lag en lys formkake med ostekrem på toppen. Slå deg løs med farger og pynt, og dere er klar for fest!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Lys formkake

250 gramTINE Meierismør
3 desilitersukker
3 stkegg
7 desiliterhvetemel
3 desilitersammalt hvete, fin
5 teskjebakepulver
3 ½ desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Sjokoladeglasur

200 gramTINE Kremgo’® Naturell
300 grammelis
120 gramTINE Meierismør
6 spiseskjesterk kaffe evnt. kokende vann
2 spiseskjekakao

Slik gjør du det

    Lys formkake

  1. Til denne oppskriften på lys formkake trenger du to brødformer; en liten (ca 1 liter) og en stor (ca 1,5 liter).
  2. Sett stekeovnen på 200 °C.
  3. Rør sukker og smør hvitt. Bland inn egg, mel, bakepulver og melk skiftvis i smørkremen. Smør brødformene godt og hell i røren.
  4. Stek kakene på 200 °C i 40-45 minutter.
  5. Sett sammen brødformene til et 1-tall som vist på bildet.
  6. Sjokoladeglasur

  7. Rør smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin eller bruk miksmaster.
  8. Tilsett kremost, kaffe og kakao og rør til en jevn og fin glasur.
  9. Smør ut glasuren på kaken og pynt etter beste evne.

Tips:

Pynt kaken med strøssel, sølvkuler, nonstop, eller annet godteri som barna og du liker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften