Oppskrift på tobleroneis
6

Toblerone-is

(25)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelaget is er alltid en vinner. I denne herlige iskaken får sjokoladen Toblerone spille hovedrollen. Oppskriften er enkel å gjennomføre, og iskaken smaker himmelsk! Selve kaken tar ikke lang tid å tilberede, men husk å sette av minst 6 timer slik at isen stivner i fryseren.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkeggeplommer
75 grammelis
1 stkvaniljestang
200 gramToblerone
2 spiseskjecognac
½ literTINE Kremfløte

Slik gjør du det

  1. Visp eggeplommer og melis lyst og lett. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha det i eggedosisen.
  2. Smelt sjokoladen i vannbad eller mikrobøleovn. Rør sjokoladen i eggedosisen. Tilsett konjakk. Visp fløten striv. Vend den i sjokolademassen og ha alt i en form.
  3. Frys isen i minst 6 timer.
  4. Vend isen ut på serveringsfat i god tid før servering. Pynt med hakket sjokolade og friske bringebær.

Tips:

Husk at isen skal fryse i minst 6 timer. Iskaken kan med fordel lages dagen i forveien.

Kommentarer

Produkter i oppskriften