Tobleroneis

Toblerone-is

6
43
Enkel30 min
Hjemmelaget is er alltid en vinner. I denne herlige iskaken får sjokoladen Toblerone spille hovedrollen. Oppskriften er enkel å gjennomføre, og iskaken smaker himmelsk! Selve kaken tar ikke lang tid å tilberede, men husk å sette av minst 6 timer slik at isen stivner i fryseren.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    eggeplommer
  • 75 g
    melis
  • 1 stk
    vaniljestang
  • 200 g
    Toblerone
  • 2 ss
    cognac
  • ½ l

Slik gjør du det

  1. 1

    Visp eggeplommer og melis lyst og lett. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha det i eggedosisen.

  2. 2

    Smelt sjokoladen i vannbad eller mikrobøleovn. Rør sjokoladen i eggedosisen. Tilsett konjakk. Visp fløten striv. Vend den i sjokolademassen og ha alt i en form.

  3. 3

    Frys isen i minst 6 timer.

  4. 4

    Vend isen ut på serveringsfat i god tid før servering. Pynt med hakket sjokolade og friske bringebær.

Tips

Husk at isen skal fryse i minst 6 timer. Iskaken kan med fordel lages dagen i forveien.

Del denne oppskriften: