Oppskrift på Laktosefri tiramisu

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Tiramisu

Den italienske klassikeren smaker perfekt på en hverdag.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: I følge italienerne skal det være alkohol i en ekte tiramisu. Du kan i stedet for likør bruke konjakk eller masalavin. Du kan selvfølgelig droppe alkoholen i denne dessert om ønskelig.

Slik gjør du

  1. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Visp inn kremost og smak til med romessens.

  2. Bland cognac med espressokaffe og dypp kjeksene i blandingen. Legg kjeks og krem lagvis i en form eller små posjonsformer. La det bli to eller tre lag ettersom hvor stor formen er. Avslutt med krem.

    Knekk gjerne kjeksene i mindre biter for å tilpasse serveringsformen.

  3. Dryss over revet sjokolade og la stå kaldt i kjøleskapet 2-3 timer før servering.