Oppskrift på pasjonsfrukt ostekake med nøttebunn

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pasjonsfrukt ostekake med nøttebunn

Oppskrift på en frisk og god ostekake med eksotisk pasjonsfrukt. Kaken er god både til kaffe og dessert. Husk å beregne tid til å fryse kakebunnen, og at den skal tine i kjøleskapet i ca 3 timer etter at kaken er ferdig. Kaken kan derfor med fordel lages dagen før, eller på morgenen dagen den skal serveres. Oppskriften er innsendt av Martine Israelsen som bidrag i konkurransen Norges beste ostekake.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: #1 For å få mer saft ut av sitrusfrukter, slik som lime, er det et tips å legge dem i kokende vann i noen minutter til de blir myke. Skjær deretter i to, og skvis ut saften.

Slik gjør du

Nøttebunn

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
    Legg hasselnøttene på et stekebrett og rist de i 5-10 minutter, fjern skallet med et fuktig kjøkkenhåndkle. Knus nøttene i en kjøkkenmaskin.

  2. Pisk eggehviter og sukker til marengs og vend inn de malte hasselnøttene.
    Ha massen i en kakeform på ca 24 cm i diameter.
    Stek nøttebunnen i 10 min og avkjøl.

Pasjonsfruktkrem

  1. Ha kremost, kesam, sukker og vanilje i en kjøkkenmaskin. Visp det sammen.
    Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Klem ut saften av limen, og varm opp limesaften.

  2. Tilsett gelatin og fruktjuice, bland sammen. Bland det inn i ostemassen.
    Pisk fløten til en bløt krem og bland den forsiktig inn.
    Ha kremen over nøttebunnen i formen.
    Frys kaken

Pasjonsfruktgelé

  1. Kok opp fruktjuice og sukker. Bløtlegg gelatin i kaldt vann.
    Rør ut maisenna i litt kaldt vann, ha det i det varme og la alt koke videre i 2 minutter.
    Tilsett gelatin og rør sammen.
    Sett geleen kaldt til den begynner og stivne.

  2. Ta ostekaken ut av fryseren, legg på geleen mens kaken er kald.
    Fjern kakeformen ved å legge en varm håndduk rundt formen til kaken slipper kantene.
    Sett kaken over på et serveringsfat og la den tine i kjøleskapet i ca 3 timer.
    Pynt kaken med frisk frukt og bær.