Oppskrift på pasjonsfrukt ostekake med nøttebunn
6

Pasjonsfrukt ostekake med nøttebunn

(53)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Oppskrift på en frisk og god ostekake med eksotisk pasjonsfrukt. Kaken er god både til kaffe og dessert. Husk å beregne tid til å fryse kakebunnen, og at den skal tine i kjøleskapet i ca 3 timer etter at kaken er ferdig. Kaken kan derfor med fordel lages dagen før, eller på morgenen dagen den skal serveres. Oppskriften er innsendt av Martine Israelsen som bidrag i konkurransen Norges beste ostekake.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Nøttebunn

2 stkeggehviter
75 gramsukker
130 grammalte hasselnøtter og/eller mandler

Pasjonsfruktkrem

400 gramTINE Kremgo’® Naturell
50 gramKesam® Vanilje
75 gramsukker
½ stkvaniljestenger
1 ½ desiliterpasjonsfruktjuice
½ stklime (saften av)
4 plategelatin
3 desiliterTINE Kremfløte

Pasjonsfruktgelé

130 grampasjonsfruktjuice
1 stkappelsin (saften av)
½ stklime (saften av)
1 ¼ desilitervann
75 gramsukker
1 teskjemaizena
4 plategelatin

Pynt

100 gramblåbær
½ stkpasjonsfrukter

Slik gjør du det

    Nøttebunn

  1. Sett stekeovnen på 180 °C. Legg hasselnøttene på et stekebrett og rist de i 5-10 minutter, fjern skallet med et fuktig kjøkkenhåndkle. Knus nøttene i en kjøkkenmaskin.
  2. Pisk eggehviter og sukker til marengs og vend inn de malte hasselnøttene. Ha massen i en kakeform på ca 24 cm i diameter. Stek nøttebunnen i 10 min og avkjøl.
  3. Pasjonsfruktkrem

  4. Ha kremost, kesam, sukker og vanilje i en kjøkkenmaskin. Visp det sammen. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Klem ut saften av limen, og varm opp limesaften.
  5. Tilsett gelatin og fruktjuice, bland sammen. Bland det inn i ostemassen. Pisk fløten til en bløt krem og bland den forsiktig inn. Ha kremen over nøttebunnen i formen. Frys kaken
  6. Pasjonsfruktgelé

  7. Kok opp fruktjuice og sukker. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Rør ut maisenna i litt kaldt vann, ha det i det varme og la alt koke videre i 2 minutter. Tilsett gelatin og rør sammen. Sett geleen kaldt til den begynner og stivne.
  8. Ta ostekaken ut av fryseren, legg på geleen mens kaken er kald. Fjern kakeformen ved å legge en varm håndduk rundt formen til kaken slipper kantene. Sett kaken over på et serveringsfat og la den tine i kjøleskapet i ca 3 timer. Pynt kaken med frisk frukt og bær.

Tips:

#1 For å få mer saft ut av sitrusfrukter, slik som lime, er det et tips å legge dem i kokende vann i noen minutter til de blir myke. Skjær deretter i to, og skvis ut saften.

#2 Det er innholdet i vaniljestangen som skal brukes, ikke selve stangen. Skjær stangen på langs, og pirk ut innholdet.

Kommentarer

Produkter i oppskriften