Ostekake med bærtopp
0

Ostekake med bærtopp

(19)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Smaksrik ostekake med bær og gele. Du bør lage den dagen før den skal serveres for å få tid til at både fyll og gelelokk stivner.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

24 cm springform

Ingredienser

Bunn:

1 pakkedigestive kjeks
75 gramTINE Meierismør

Fyll:

2 desiliterTINE Crème Fraîche Original
1 desilitergelesukker
2 desiliterKesam® Original

Geletopp:

½ literbær (f.eks. bringebær, jordbær, blåbær)
3 desiliterPiano Jordbærgelé

Slik gjør du det

  1. Du trenger en rund kakeform med løs kant, 24 cm i diameter.
  2. Knus kjeksene. Smelt smøret og hell i kjeksene. Bland godt. Trykk smuleblandingen i kakeformen.
  3. Kok opp 1 dl Crème Fraîche med gelesukkeret og la det koke i 1/2 minutt. Bland i resten av Crème Fraîche og kesam. Legg fyllet over bunnen. Sett formen i kjøleskap for å stivne.
  4. Legg bærene pent oppå fyllet.
  5. Smelt geleen forsiktig og la den avkjøles til den begynner å tykne. Fordel geleen over bærene og sett kaken kaldt. Oppbevar kaken i kjøleskap.

    Tips:

    Pynt med sitronmelisse ved servering.

Tips:

Prøv gjerne også bringebærgele og friske bringebær til denne kaken.

Kommentarer

Produkter i oppskriften