Oppskrift på ostekake med bær og gele

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ostekake med bærtopp

Smaksrik ostekake med bær og gele. Du bør lage den dagen før den skal serveres for å få tid til at både fyll og gelelokk stivner.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Du trenger:

    24 cm springform
TIPS!: Prøv gjerne også bringebærgele og friske bringebær til denne kaken.

Slik gjør du

  1. Du trenger en rund kakeform med løs kant, 24 cm i diameter.

  2. Knus kjeksene. Smelt smøret og hell i kjeksene. Bland godt. Trykk smuleblandingen i kakeformen.

  3. Kok opp 1 dl Crème Fraîche med gelesukkeret og la det koke i 1/2 minutt. Bland i resten av Crème Fraîche og kesam. Legg fyllet over bunnen. Sett formen i kjøleskap for å stivne.

  4. Legg bærene pent oppå fyllet.

  5. Smelt geleen forsiktig og la den avkjøles til den begynner å tykne. Fordel geleen over bærene og sett kaken kaldt. Oppbevar kaken i kjøleskap.

    Pynt med sitronmelisse ved servering.