Oppskrift på ostekake i porsjonsglass, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ostekake i porsjonsglass

Med stivnet ostefyll og gelé på skrå er dette en morsom vri på den tradisjonelle ostekaken.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Denne kaken kan også lages i en rund, liten springform og serveres på tradisjonelt vis.

Slik gjør du

  1. Knus kjeks i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og bland godt. Legg et lag kjeksbunn i hvert porsjonsglass og press jevnt sammen.

  2. Lag sitrongelé etter anvisning på pakken, men med halvparten av angitt vannmengde. Avkjøl noe.

  3. Pisk kremost og melis luftig. Spe med sitrongeleen mens vispen går til en jevn røre. Pisk fløte til krem og vend inn.

  4. Sett glassene skjevt ved å plassere dem i små skåler eller tom eggkartong. Fordel ostekakerøre i og la stivne, ca. 1 time i kjøleskapet.

    Poenget er at de skal stå skjevt slik at ostekaken stivner skjevt i glasset. Det viktige er at glassene har nok støtte slik at de ikke tipper over når du heller i røren.

  5. Smelt jordbærgelé på svak varme. Avkjøl noe så ikke geleen smelter ostekaken når den helles over. Sett glassene med ostekake rett og fyll opp med gelé. Sett kaldt til geleen er stiv 3-4 timer.

  6. Pynt med jordbær før servering.