Oppskrift på New York ostekake
5

New York ostekake

(30)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

New York Cheesecake er en klassisk amerikansk ostekake. Den er mektig, god og fløyelsmyk i konsistensen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Bunn

200 gramvalnøtter
60 gramsukker
55 gramTINE Meierismør

Kaken

900 gramTINE Kremgo’® Naturell
60 gramsukker
1 stkvaniljestang
4 stkegg
1 ½ desiliterTINE Kremfløte

Hvit topping

5 desiliterTINE Lettrømme 18 %
60 gramsukker
1 stkvaniljestang

Slik gjør du det

    Bunn

  1. Finmal valnøtter i en kjøkkenmaskin sammen med sukker. Tilsett smeltet smør og bland godt sammen. Press nøttemassen i en 25-28 cm rund springform. Stek i ca. 15 minutter på 180 °C.
  2. Fyll

  3. Ha kremost, sukker og frø fra en vaniljestang i en bolle og visp luftig med en håndmikser eller kjøkkenmaskin.
  4. Tilsett et egg om gangen til det er godt blandet, men ikke mer. Ha i fløte og vanilje-ekstrakt, og miks det kun til alt er godt blandet.
  5. Ta bakeformen ut av ovnen, senk temperaturen til 150 °C og kle aluminiumsfolie rundt bakeformen.
  6. Sett formen i vannbad, og hell røren i formen. Sett det i midten av ovnen på 150 °C i ca. 1 time og 40 minutter.

    Tips:

    Ferdig cheesecake er ganske så lys, men den kan ha noen få, små gyllenbrune prikker på toppen når den er ferdig.

  7. Hvit topping

  8. Bland rømme sukker og frø fra vaniljestang godt sammen. Hell over den varme ostekaken.
  9. Stek ostekaken i ytterligere 5 minutter. Ta kaken ut av ovnen og la hvile i 15 minutter.
  10. Skjær med en kniv rundt kanten av ostekaken og sett kaldt til dagen etter.

Tips:

Når du lager denne ostekaken, er det viktig at ingrediensene er romtemperert for best resultat

Kommentarer

Produkter i oppskriften