Oppskrift på Hjerteostekake med sjokolade

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Hjerteostekake med sjokolade

Denne hjerteostekaken består av en sprø sjokoladebunn som er fylt med deilig sjokoladebitfyll. Oppskriften holder til ca. 10 biter ostekake.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Ostekaken kan gjerne lages dagen før den skal serveres. La den stå i formen i kjøleskapet over natten.

Slik gjør du

  1. Finn frem en springform, ca. 24 cm i diameter, eller en hjerteformet paiform. Sett stekeovnen på 175 °C.

Bunn:

  1. Sikt mel og kakao i en bolle. Rør inn semulegryn og melis. Tilsett smør og smuldre det hele sammen. Trykk deigen i formen. Prikk den med en gaffel, og stek den på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter.

Fyll:

  1. Bland sammen kremost, yoghurt, egg og melis i en bolle. Hakk sjokolade grovt. Riv skall av sitron (kun det gule). Rør inn sjokoladebiter og sitronskall.

  2. Ha blandingen i paiskallet, og stek kaken videre på nederste rille i 35-45 minutter, eller til fyllet er lett gyllent og så vidt har stivnet.

Pynt:

  1. Avkjøl i formen. Pynt kaken med revet sjokolade og rips.