Oppskrift på Enkle porsjonsostekaker
0

Enkle porsjonsostekaker

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er oppskriften på porsjonsostekaker. Ostekremen har en frisk smak av sitron. Servert med granateplekjerner på toppen, blir dette en veldig god dessert. Oppskriften gir ca. 4 porsjoner.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Bunn:

150 stkusøtet havrekjeks
1 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjesukker

Ostekrem:

100 gramTINE Kremgo’® Naturell
1 stkvaniljestang
2 spiseskjemelis
3 desiliterTINE Kremfløte
1 pakkesitrongelé

Pynt:

2 stkgranatepler

Slik gjør du det

  1. Finn frem 4 fine glass.
  2. Bunn:

  3. Knus kjeks i en kjøkkenmaskin, eller putt i en pose og kjevle over.
  4. Ha kjekssmuler sammen med sukker og smør i en stekepanne, og rør med jevne mellomrom. Kjekssmulene er ferdige når de er gylne. La kjekssmulene avkjøles på litt kjøkkenpapir, slik at overflødig fett absorberes. Dette kan forberedes i god tid før desserten skal serveres.
  5. Ostekrem:

  6. Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Rør sammen kremost, melis og vaniljefrø. Pisk kremfløte til krem, og vend forsiktig inn i ostemassen.
  7. Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare halve vannmengden. Avkjøl, og ha geléen i kremen. Bland godt sammen.
  8. Ha kjekssmuler i serveringsglass og fordel ostekrem over. La det stivne, og gjenta alt en gang til, helt til glasset er fylt opp.
  9. Pynt:

  10. Ta ut kjernene av granateplene. Server porsjonsostekakene med granateplekjerner på toppen.

Tips:

Du kan gjerne bruke gelé med andre smaker enn sitron. 

Kommentarer

Produkter i oppskriften