Oppskrift på Enkle porsjonsostekaker

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Enkle porsjonsostekaker

Dette er oppskriften på porsjonsostekaker. Ostekremen har en frisk smak av sitron. Servert med granateplekjerner på toppen, blir dette en veldig god dessert. Oppskriften gir ca. 4 porsjoner.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Du kan gjerne bruke gelé med andre smaker enn sitron. 

Slik gjør du

  1. Finn frem 4 fine glass.

Bunn:

  1. Knus kjeks i en kjøkkenmaskin, eller putt i en pose og kjevle over.

  2. Ha kjekssmuler sammen med sukker og smør i en stekepanne, og rør med jevne mellomrom. Kjekssmulene er ferdige når de er gylne. La kjekssmulene avkjøles på litt kjøkkenpapir, slik at overflødig fett absorberes. Dette kan forberedes i god tid før desserten skal serveres.

Ostekrem:

  1. Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Rør sammen kremost, melis og vaniljefrø. Pisk kremfløte til krem, og vend forsiktig inn i ostemassen.

  2. Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare halve vannmengden. Avkjøl, og ha geléen i kremen. Bland godt sammen.

  3. Ha kjekssmuler i serveringsglass og fordel ostekrem over. La det stivne, og gjenta alt en gang til, helt til glasset er fylt opp.

Pynt:

  1. Ta ut kjernene av granateplene. Server porsjonsostekakene med granateplekjerner på toppen.