Oppskrift på Ostekake med friske bær
2

Ostekake med friske bær

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en litt annerledes ostekake, eller ostekakepai, med blant annet Snøfrisk i fyllet. Oppskriften gir ca. 10 porsjoner.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

100 gramTINE Meierismør
3 desiliterhvetemel
2 spiseskjevann
2 spiseskjehvitt sukker eller brunt sukker
1 spiseskjeTINE Meierismør til formen

Fyll:

125 gramSnøfrisk® Naturell (1 beger)
125 gramTINE Kremgo’® Naturell (1 beger)
3 stkegg
1 desilitersukker
1 teskjevaniljesukker
3 ½ desiliterTINE Yoghurt Naturell
2 desiliterfriske bringebær eller bringebærsyltetøy

Pynt:

100 gramfriske bringebær

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften trenger du en rund form, ca 22 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smuldre smør i mel og sukker, gjerne i en foodprocessor. Rør inn kaldt vann og elt sammen til en deig. La deigen ligge kjølig i ca 30 minutter.
  3. Smelt smøret, og pensle formen med smør. Kjevle ut deigen og ha den i formen. Prikk med en gaffel og stek bunnen i ovnen på midterste rille i ca 15 minutter. Avkjøl litt.
  4. Rør ost, egg, sukker, vaniljesukker og yoghurt godt sammen, gjerne i en miksmaster. Dekk bunnen med syltetøy eller bær, og fordel osteblandingen over. Skru ned varmen og stek kaken videre på nederste rille ved 175 grader i ca 30 minutter.
  5. Server gjerne kaken med noen friske bringebær på toppen.

Tips:

I stedet for bringebær, kan du bruke andre typer bær i fyllet og til pynt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften