Oppskrift på iskake med pasjonsfrukt
0

Iskake med pasjonsfrukt

(18)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en herlig iskake hvor kremost, pasjonsfrukt og mandelbunn passer perfekt sammen. Husk at iskaken må stå i fryseren over natten.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Springform, 24 - 26 cm i diameter

Ingredienser

Mandelbunn

3 stkeggehviter
150 grammalte mandler
1 desilitersiktet melis

Iskrem

4 stkegg
3 desilitermelis
250 gramTINE Kremgo’® Naturell (2 beger)
4 desiliterTINE Kremfløte
2 stkpasjonsfrukter
6 spiseskjebringebærsyltetøy

Pynt

1 stkpasjonsfrukt (fruktkjøttet)
150 gramfriske bringebær
1 buntgaukesyre eller frisk mynte

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 180 °C. Kle bunnen av en springform, 24 - 26 cm i diameter, med bakepapir. Ikke smør formen med smør.
  2. Mandelbunn

  3. Skill egg. Stivpisk eggehvite. Bland sammen malte mandler og melis. Vend forsiktig inn i eggehvitene.
  4. Hell mandelmasse i formen og bre forsiktig ut med en slikkepott. Stek midt i ovnen på 180 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl bunnen i formen på en rist.
  5. Iskrem

  6. Skill egg. Stivpisk eggehvite og vend inn melis. Pisk eggeplomme og kremost til en luftig og kremete blanding. Pisk kremfløte til krem. Bland alt sammen til en klumpfri isblanding.
  7. Del pasjonsfrukt i to og skrap ut fruktkjøttet. Vend inn i isblandingen. Hell halvparten av isblandingen i formen. Fordel bringebærsyltetøy over, og topp med den andre halvparten av isblandingen. Sett formen i fryseren over natten.
  8. Ta iskaken ut av formen ca. 20 minutter før servering. Dra straks av bakepapiret og sett kaken på et fat. La kaken stå til den er myk nok til å kunne skjæres i kakestykker.
  9. Pynt

  10. Pynt med pasjonsfrukt, bringebær og friske blader og blomster av gaukesyre. Server.

Tips:

Ønsker du å lage en enklere variant? Da kan du bruke  Piano Softis Vanilje.

Kommentarer

Produkter i oppskriften