Oppskrift på Smuldrepai med nøtter

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Smuldrepai med nøtter

Knasende god smuldrepai med nøtter og deilig vaniljesaus ved siden.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Ildfast form
TIPS!: Vaniljeis eller vispet krem smaker også veldig godt til denne smuldrepaien.

Slik gjør du

  1. Du trenger en ildfast form, 20x28 cm. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Skrell epler, ta ut kjernehus og skjær dem i tynne båter. Bland eplebåter med sukker og ingefær. Dekk bunnen av den smurte formen med eplene.

  3. Bland mel, smør og sukker raskt sammen til en smuldredeig i food processor. Fordel deigen over eplene og dryss hakkede nøtter over. Stek paien midt i ovnen til eplene kjennes myke og paien har fått fin farge, i 25 – 30 minutter.

  4. Server paien lunken med vispet krem, is eller vaniljesaus.