Oppskrift på Smuldrepai med nøtter
0

Smuldrepai med nøtter

(36)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Knasende god smuldrepai med nøtter og deilig vaniljesaus ved siden.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

5 stkepler
½ desilitersukker
50 gramhasselnøtter eller andre nøtter
1 spiseskjefinrevet ingefær

Smuldredeig:

100 gramTINE Meierismør
2 desiliterhvetemel
1 spiseskjesukker

Tilbehør:

3 desiliterPiano Vaniljesaus

Slik gjør du det

  1. Du trenger en ildfast form, 20x28 cm. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skrell epler, ta ut kjernehus og skjær dem i tynne båter. Bland eplebåter med sukker og ingefær. Dekk bunnen av den smurte formen med eplene.
  3. Bland mel, smør og sukker raskt sammen til en smuldredeig i food processor. Fordel deigen over eplene og dryss hakkede nøtter over. Stek paien midt i ovnen til eplene kjennes myke og paien har fått fin farge, i 25 – 30 minutter.
  4. Server paien lunken med vispet krem, is eller vaniljesaus.

Tips:

Vaniljeis eller vispet krem smaker også veldig godt til denne smuldrepaien.

Kommentarer

Produkter i oppskriften