Oppskrift på Smuldrepai med kardemommeis og jordbærsalsa
0

Smuldrepai med kardemommeis og jordbærsalsa

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Rabarbra er fantastisk å bruke i kaker og paier. Den er syrlig, smakfull og gir knallgode bakverk. Har du rabarbra i hagen, så er det absolutt verdt å plukke den og bruke i en oppskrift på noe godt. Smuldrepai med kardemommeis og jordbærsalsa er utmerket å servere venner og kjente i sommer.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Fyll

500 gramrabarbra
1 spiseskjepotetmel
½ desilitersukker

Paibunn

75 gramTINE Meierismør
1 desiliterhvetemel
½ desilitermelis
½ desilitersukker
1 ½ desiliterhavregryn

Kardemommeis

½ litervaniljeis
1 spiseskjehonning
½ teskjekardemomme

Jordbærsalsa

250 gramjordbær
1 spiseskjesukker
15 stkferske mynteblader

Slik gjør du det

  1. Rens og skrell rabarbraen, hvis det er grove hinner. Skjær rabarbraen i biter, legg dem i en paiform (eller flere små) og bland dem med potetmel og sukker.
  2. Bland smør, melis, mel og sukker i en kjøkkenmaskin. Bland i havregrynene med en skje, slik at de holder seg hele.
  3. Hell smuldreblandingen over rabarbrabitene og stek formen midt i ovnen ved 225 °C i ca 25 minutter.
  4. Rør isen myk, men la den ikke smelte. Rør i honning og kardemomme. Frys isen igjen.
  5. Skjær jordbærene i biter. Hakk myntebladene. Bland jordbær, sukker og mynteblader.
  6. Server paien med kardemommeis og jordbærsaus.

Tips:

Når du plukker rabarbra i hagen, trekk den opp fra roten med et rykk, så vokser det ut nye skudd. Rabarbra er best før St.Hans, og det er de tynne rosa stilkene som smaker best.

Kommentarer

Produkter i oppskriften