Oppskrift på Rask plommepai
1

Rask plommepai

(29)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Norske plommer er en ren nytelse. Spis dem som de er eller bak nydelige kaker og paier. Her er oppskriften på små, raske plommepaier som du lager i ildfaste porsjonsformer. Server formene varme og gjerne med litt pisket krem, vaniljesaus eller is til.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stkplommer
1 desiliterhvetemel
¾ desilitersukker
½ teskjevaniljesukker
80 gramTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram små, ildfaste porsjonsformer.
  2. Del plommer i to og ta ut steinene. Skjær dem i mindre biter, og fordel dem i porsjonsformer.
  3. Bland hvetemel, sukker og vaniljesukker. Strø det over plommene.
  4. Skjær det kalde smøret i tynne skiver med ostehøvel og legg det på melblandingen.
  5. Stek formene midt i ovenen i ca 20-25 minutter til paiene er gylne og har en sprø overflate.
  6. Server pisket krem, vaniljesaus eller is til.

Tips:

Her kan du velge å bytte ut alle eller deler av plommene med epler.

Kommentarer

Produkter i oppskriften