Oppskrift på Rask plommepai

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Rask plommepai

Norske plommer er en ren nytelse. Spis dem som de er eller bak nydelige kaker og paier. Her er oppskriften på små, raske plommepaier som du lager i ildfaste porsjonsformer. Server formene varme og gjerne med litt pisket krem, vaniljesaus eller is til.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Her kan du velge å bytte ut alle eller deler av plommene med epler.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram små, ildfaste porsjonsformer.

  2. Del plommer i to og ta ut steinene. Skjær dem i mindre biter, og fordel dem i porsjonsformer.

  3. Bland hvetemel, sukker og vaniljesukker. Strø det over plommene.

  4. Skjær det kalde smøret i tynne skiver med ostehøvel og legg det på melblandingen.

  5. Stek formene midt i ovenen i ca 20-25 minutter til paiene er gylne og har en sprø overflate.

  6. Server pisket krem, vaniljesaus eller is til.