Plommekake med pistasjmarengs

Plommekake med pistasjmarengs

4
7
Enkel110 min
Fantastisk plommekake med deilig marengsdekke og strøssel av hakkede pistasjenøtter. En kake er ca. 10 porsjoner.

Ingredienser

Antall porsjoner

Plommekake

  • 150 g
  • 2 stk
    eggeplommer
  • 1 stk
    helt egg
  • 1 dl
    sukker
  • 3 stk
    mandeldråper
  • 2 ½ dl
    hvetemel
  • 1 ts
    bakepulver
  • 5 dl
    plommer

Marengs

  • 2 stk
    eggehviter
  • 1 dl
    sukker
  • ½ dl
    pistasjenøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 175 °C. Klem fast et bakepapir i bunnen av en kakeform med løs bunn, ca 22 cm i diameter. Smør formen og dryss med mel.

  2. 2

    Smelt smør og avkjøl. Finhakk pistasjenøtter til marengsen i en mandelkvern eller blender.

  3. 3

    Pisk eggeplommer og det hele egget med sukkeret til du får en luftig eggedosis. Tilsett mandeldråpene og avkjølt smør.

  4. 4

    Rør i mel blandet med bakepulver. Hell røren i formen. Del plommene i to og ta ut steinene. Legg plommene oppå kaken.

Slik lager du marengs med pistasjenøtter

  1. 5

    Pisk eggehviter i en helt ren bolle til du får et stivt skum. Tilsett sukkeret litt og litt mot slutten av piskingen. Rør forsiktig inn malte pistasjenøtter og fordel marengsen over plommene.

  2. 6

    Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken i formen før den legges på et fat. Dryss over melis og hakkede pistasjenøtter ved servering.

Tips

Bruk gjerne epler i stedet for plommer i denne kaken med marengs.

Del denne oppskriften: