Plommekake med pistasjmarengs
Enkel•110 min50 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Plommekake
-
150 g
-
2 stkeggeplommer
-
1 stkhelt egg
-
1 dlsukker
-
3 stkmandeldråper
-
2 ½ dlhvetemel
-
1 tsbakepulver
-
5 dlplommer
Marengs
-
2 stkeggehviter
-
1 dlsukker
-
½ dlpistasjenøtter
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 175 °C. Klem fast et bakepapir i bunnen av en kakeform med løs bunn, ca 22 cm i diameter. Smør formen og dryss med mel.
-
2
Smelt smør og avkjøl. Finhakk pistasjenøtter til marengsen i en mandelkvern eller blender.
-
3
Pisk eggeplommer og det hele egget med sukkeret til du får en luftig eggedosis. Tilsett mandeldråpene og avkjølt smør.
-
4
Rør i mel blandet med bakepulver. Hell røren i formen. Del plommene i to og ta ut steinene. Legg plommene oppå kaken.
Slik lager du marengs med pistasjenøtter
-
5
Pisk eggehviter i en helt ren bolle til du får et stivt skum. Tilsett sukkeret litt og litt mot slutten av piskingen. Rør forsiktig inn malte pistasjenøtter og fordel marengsen over plommene.
-
6
Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken i formen før den legges på et fat. Dryss over melis og hakkede pistasjenøtter ved servering.