Oppskrift på Plommekake med pistasjmarengs
0

Plommekake med pistasjmarengs

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Fantastisk plommekake med deilig marengsdekke og strøssel av hakkede pistasjenøtter. En kake er ca. 10 porsjoner.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Springform, 22 cm

Ingredienser

Plommekake

150 gramTINE Meierismør
2 stkeggeplommer
1 stkhelt egg
1 desilitersukker
3 stkmandeldråper
2 ½ desiliterhvetemel
1 teskjebakepulver
5 desiliterplommer

Marengs

2 stkeggehviter
1 desilitersukker
½ desiliterpistasjenøtter

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 175 °C. Klem fast et bakepapir i bunnen av en kakeform med løs bunn, ca 22 cm i diameter. Smør formen og dryss med mel.
  2. Smelt smør og avkjøl. Finhakk pistasjenøtter til marengsen i en mandelkvern eller blender.
  3. Pisk eggeplommer og det hele egget med sukkeret til du får en luftig eggedosis. Tilsett mandeldråpene og avkjølt smør.
  4. Rør i mel blandet med bakepulver. Hell røren i formen. Del plommene i to og ta ut steinene. Legg plommene oppå kaken.
  5. Slik lager du marengs med pistasjenøtter

  6. Pisk eggehviter i en helt ren bolle til du får et stivt skum. Tilsett sukkeret litt og litt mot slutten av piskingen. Rør forsiktig inn malte pistasjenøtter og fordel marengsen over plommene.
  7. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken i formen før den legges på et fat. Dryss over melis og hakkede pistasjenøtter ved servering.

Tips:

Bruk gjerne epler i stedet for plommer i denne kaken med marengs.

Kommentarer

Produkter i oppskriften