Oppskrift på pavlova med Kesam og tropisk frukt, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pavlova med Kesam og tropisk frukt

Marengsbunn kan lages flere dager i forveien. Oppbevar bunnen i en stor lufttett boks i romtemperatur. Men vent med kesamfyllet til rett før servering. Pavlova er en klassiker det er gøy å mestre. Sprø, myk og frisk på samme tid.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Om du ønsker kan du bytte ut kremfløten med mer Kesam®. 

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 225 °C.

  2. Visp eggehviter og salt til hardt skum i en bolle, og helst med en kjøkkenmaskin eller håndmikser. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til marengsen er seig og luftig. Rør forsiktig inn maizena, vaniljesukker og sitronsaft.

  3. Tegn en sirkel med en diameter på 20-25 cm med en blyant på et bakepapir. Tegn gjerne rundt en middagstallerken. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren midt i sirkelen og form ut over til en rund marengs.

  4. Sett stekeplaten i ovnen og senk deretter varmen til 125 °C. Stek i 90 minutter og skru av ovnen. La marengsen stå i ovnen til den har blitt kald.

  5. Pisk kremfløten stiv og bland inn kesam. Bre kesamblandingen utover marengsen. Skjær fersken og mango i to og fjern steinen. Skjær av skallet og skjær frukten i biter. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøttet med en teskje. Fordel over marengsen og server.