Oppskrift på Jordbærterte

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Jordbærterte

En lekker terte med masse jordbær og vaniljekrem. Denne gjør seg på kakebordet.

 • Vanskelig:

  Middels
 • Tid:

TIPS!: Du kan toppe denne terten med all type frukt og bær.

Slik gjør du

 1. Sørg for at smøret er kaldt før du begynner. Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene.

 2. Ha hvetemel, sukker, salt og vaniljefrø i en kjøkkenmaskin med knivblad. Tilsett kaldt smør i biter og kjør til en finsmuldret masse.

 3. Tilsett egg og kjør videre til deigen samler seg i en klump. Er deigen tørr kan du kjøre inn en og en spiseskje vann til du har en smidig deig. Pakk deigen i plast og la hvile kjølig i minst 30 minutter.

 4. Sett ovnen på 220 °C. Kjevle ut deigen på et melet underlag til en sirkel på ca. 28 centimeter og kle en paiform på ca. 24 centimeter i diameter. Lag gjerne en dobbelt kant og fjern overflødig deig som henger over kanten.

 5. Prikk bunnen med en gaffel, press et lag aluminiumsfolie ned i formen så deigen er godt dekket. La stå i fryseren i ca. 20 minutter så paideigen setter seg.

 6. Fyll tørkede bønner utover folien slik at hele formen er fylt. Dette gjør at deigen ikke mister formen under steking. Senk ovnen til 200 °C og forstek paibunnen slik i 18-20 minutter.

 7. Fjern bønnene og folien og stek videre i 6-8 minutter eller til paibunnen er gyllen. Avkjøl helt.

  Ha de brukte bønnene i en boks eller pose og spar på dem til neste gang du skal bake paibunn.

 8. Fjern hamsen på jordbærene og del i skiver. Fyll paibunnen med vaniljekrem og fordel jordbærskivene utover, gjerne i et spiralmønster. Finriv skall av lime og dryss over. Skvis noen dråper limesaft over til slutt og server.