Oppskrift på Jordbærmarengspai

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Jordbærmarengspai

Sprø NÅ paibunn dekket med bær og toppet med marengs. Server kaken lun - rett fra ovnen.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Paiform
TIPS!: Du kan gjerne fylle andre typer bær i paiskallet og toppe med samme marengs. Blåbær, bringebær og rabarbra egner seg godt.

Slik gjør du

  1. Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

  2. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Sett formen kaldt i ca. 15 minutter. Pensle paibunnen med egg og stek i 15 - 20 minutter. Skru deretter opp varmen til 225 °C.

  3. Visp eggehvitene stive. Visp inn sukkeret og rør i limeskallet.

  4. Skjær jordbær i to og bland med sukker og potetmel.

  5. Legg jordbærene i paiskalet og hell over marengsen, smør litt utover. Sett paien inn i stekeovnen og gratinér til marengsen har fått fin farge, 5 - 6 minutter.

    La paien hvile i noen minutter før servering.

  6. Server vispet krem, iskrem eller vaniljekesam til den lune paien.