Oppskrift på Jordbærmarengspai
4

Jordbærmarengspai

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Sprø NÅ paibunn dekket med bær og toppet med marengs. Server kaken lun - rett fra ovnen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Paiform

Ingredienser

Bunn:

1 pakkeNå® Paibunn
1 stkegg

Fyll:

1 ⅕ literjordbær
1 desilitersukker
1 spiseskjepotetmel

Marengs:

3 stkeggehviter
1 desilitersukker
1 stklime (revet skall av)

Slik gjør du det

  1. Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Sett formen kaldt i ca. 15 minutter. Pensle paibunnen med egg og stek i 15 - 20 minutter. Skru deretter opp varmen til 225 °C.
  3. Visp eggehvitene stive. Visp inn sukkeret og rør i limeskallet.
  4. Skjær jordbær i to og bland med sukker og potetmel.
  5. Legg jordbærene i paiskalet og hell over marengsen, smør litt utover. Sett paien inn i stekeovnen og gratinér til marengsen har fått fin farge, 5 - 6 minutter.

    Tips:

    La paien hvile i noen minutter før servering.

  6. Server vispet krem, iskrem eller vaniljekesam til den lune paien.

Tips:

Du kan gjerne fylle andre typer bær i paiskallet og toppe med samme marengs. Blåbær, bringebær og rabarbra egner seg godt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften