Jordbærmarengspai

Jordbærmarengspai

4
24
Enkel30 min
Sprø NÅ paibunn dekket med bær og toppet med marengs. Server kaken lun - rett fra ovnen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn:

  • 1 pakke
    ferdig paibunn
  • 1 stk
    egg

Fyll:

  • 1 ⅕ l
    jordbær
  • ½ dl
    sukker
  • 1 ss
    potetmel

Marengs:

  • 3 stk
    eggehviter
  • 1 dl
    sukker
  • 1 stk
    lime (revet skall av)

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

  2. 2

    Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Sett formen kaldt i ca. 15 minutter. Pensle paibunnen med egg og stek i 15 - 20 minutter. Skru deretter opp varmen til 225 °C.

  3. 3

    Visp eggehvitene stive. Visp inn sukkeret og rør i limeskallet.

  4. 4

    Skjær jordbær i to og bland med sukker og potetmel.

  5. 5

    Legg jordbærene i paiskalet og hell over marengsen, smør litt utover. Sett paien inn i stekeovnen og gratinér til marengsen har fått fin farge, 5 - 6 minutter.

    Tips

    La paien hvile i noen minutter før servering.

  6. 6

    Server vispet krem, iskrem eller vaniljekesam til den lune paien.

Tips

Du kan gjerne fylle andre typer bær i paiskallet og toppe med samme marengs. Blåbær, bringebær og rabarbra egner seg godt.

Del denne oppskriften: