Oppskrift på jordbær og rabarbrapai
2

Jordbær- og rabarbrapai

(28)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på pai som smaker av sol og sommer. Søt jordbær og syrlig rabarbra utfyller hverandre perfekt i denne paien. Lag din egen paibunn eller spar tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn. Server gjerne som dessert med vaniljesaus eller vispet krem til.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkNå® Paibunn

Eller lag din egen paibunn:

175 gramTINE Meierismør
3 desiliterhvetemel
2 spiseskjevann
2 desilitersukker

Paifyll

500 gramrabarbra
2 desilitersukker
¼ desilitervann
300 gramjordbær
Evnt littpotetmel til jevning

Slik gjør du det

    Nå Paibunn

  1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Hjemmelaget paibunn

  3. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 22 cm i diameter.
  4. Sett stekeovnen på 200 °C.
  5. Bland smør, sukker og mel til en deig, gjerne i foodprocessor. Trykk deigen ut i en smurt form. La den stå kjølig før den prikkes med en gaffel.
  6. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.
  7. Paifyll

  8. Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den nesten er myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel, for å få tykkere fyll.
  9. Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær.
  10. Server med vaniljesaus eller vispet krem til.

Tips:

Nå Paibunner er raske å tilberede både til hovedrett og dessert. Et godt tips er å steke opp både store og små paibunner på forhånd og ha stående klare til bruk til en dag du trenger det. De bør oppbevares i tett boks for å holde seg sprø.

Kommentarer

Produkter i oppskriften