Oppskrift på Epleterte
0

Epleterte

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne fantastiske epleterten pynter opp på kakebordet og imponerer med både utseende og smak!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

TERTEBUNN

3 desiliterhvetemel
1 desilitersukker
teskjesalt
½ stkvaniljestenger
80 gramTINE Meierismør
1 stkeggeplomme
2 spiseskjekaldt vann

MAZARINFYLL

170 grammarsipan
50 gramTINE Meierismør
2 stkegg
1 desiliterhvetemel
3 spiseskjesukker

TOPPING

6 stkepler
1 desiliterbrunt sukker
1 desilitersukker
2 teskjemalt kanel
¼ teskjemalt muskat
teskjesalt
2 spiseskjesitronsaft
3 spiseskjeTINE Meierismør
4 spiseskjelønnesirup

TIL SERVERING

3 desiliterTINE Kremfløte
2 spiseskjesukker
6 stksitronmelisse, eller mynteblader

Slik gjør du det

  1. Lag tertebunnen først. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Kjør vaniljefrø, hvetemel, sukker, en klype salt og kaldt smør i biter i en kjøkkenmaskin med knivblad til finkornet.
  2. Tilsett eggeplomme og vann og kjør til en smidig og samlet deig. Tilsett litt mer vann om nødvendig, én og én skje.
  3. Samle deigen i en klum, pakk i plast og legg kaldt i 30 minutter. Ha deigen i en terteform og press den ut og oppover kantene. Du kan også kjevle deigen ut hvis den ikke er for smuldrete. Sett formen i fryseren i 30 minutter.
  4. Del eple i to og fjern kjernen. Del så i tynne skiver. Ha i en bolle og vend med sukker, kanel, muskat, salt og sitronsaft. Vend godt og la trekke i 30 minutter.
  5. Lag mazarinfyllet ved å kjøre marsipan, smør, egg, hvetemel og sukker i en kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn masse. Fordel i bunnen av paiformen.

    Tips:

    Det er viktig å bruke ekte marsipan eller annen mandelmasse med minimum 50 % mandler da den tåler steking.

  6. Sett ovnen på 220 °C. Sil av epleskivene og legg i et overlappende mønster fra ytterkanten og innover mot midten i en spiral.
  7. Ha væsken og sukkerrestene fra bollen i en liten gryte med smør og sirup. Varm opp til smøret er smeltet og pensle eplene godt med blandingen.
  8. Dekk terten med aluminiumsfolie, stikk noen små hull i folien og stek i ovnen i 30-40 minutter eller til eplene er møre. Fjern folien, pensle terten en gang til med sirupblandingen og stek videre i 10-15 minutter.
  9. Stivpisk fløte med sukker til krem og server med den lune epleterten. Pynt med urteblader.

Tips:

Om du har dårlig tid eller ikke er så opptatt av utseende, kan du bare fordele epleskivene utover så de danner et jevnt lag.

Kommentarer

Produkter i oppskriften