Oppskrift på Eplefavoritt

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Eplefavoritt

Saftig og god eplekake helt uten egg.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Langpanne
TIPS!: Kaken egner seg godt til frysing.

Slik gjør du

  1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 25 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Skrell, ta ut kjernehuset og skjær epler i tynne båter. Bland eplene med sukker og kanel.

  3. Bland mel, sukker og bakepulver og rør melken i røren. Hell røren i langpannen.

  4. Smelt smør. Stikk eplebåtene i røren, og hell smeltet smør jevnt over eplekaken.

  5. Stek i 20-25 minutter til kaken har fått fin farge. Avkjøl på rist. Server gjerne med litt pisket krem.