Eplefavoritt

(66)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Saftig og god eplekake helt uten egg.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne

Ingredienser

5 stkepler
3 spiseskjesukker
1 spiseskjekanel
7 ½ desiliterhvetemel
3 desilitersukker
3 ½ teskjebakepulver
2 ½ desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
125 gramTINE Meierismør

Forslag til servering

3 desiliterTINE Kremfløte

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 25 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skrell, ta ut kjernehuset og skjær epler i tynne båter. Bland eplene med sukker og kanel.
  3. Bland mel, sukker og bakepulver og rør melken i røren. Hell røren i langpannen.
  4. Smelt smør. Stikk eplebåtene i røren, og hell smeltet smør jevnt over eplekaken.
  5. Stek i 20-25 minutter til kaken har fått fin farge. Avkjøl på rist. Server gjerne med litt pisket krem.

Tips:

#1: Kaken egner seg godt til frysing.

#2: Is, vaniljesaus eller kesam smaker også godt til.

Kommentarer

Produkter i oppskriften